World Series: még a New York a király

2009.10.30. 12:33

Egyenlített a New York Yankees, igazi do-or-die meccsen az alapszakasz legjobbja legyűrte a Philadelphia Philliest, és elkerülte, hogy 0-2-vel kelljen a 3 meccses pennsylvaniai sorozatba belekezdenie. A győzelem elsősorban a kezdő dobónak, A.J. Burnettnek köszönhető.

A második New York-i meccsen a közönség egy emberként üvöltötte a Phillies-pitcher Pedro Martineznek, a vendégek kezdő dobójának: "Who’s your daddy?" Martinez egy korábbi, klasszikussá vált nyilatkozatában ugyanis egy Yankees elleni vereség után azt mondta a New York-i dominancia leírására, hogy „I call the Yankees my daddy”. A közönség válasza az amerikai szlengben gyakorlatilag tökéletes megfelelője a magyar Ki a király? kérdésnek.

NEW YORK YANKEES-PHILADELPHIA PHILLIES 3-1

Győztes dobó: Burnett (1,29 ERA, 7 IP, 9 SO) Vesztes dobó: Martinez (4,50 ERA, 6 IP, 8 SO)
RBI: Teixera, Macui, Posada ill. Stairs
R: Teixera, Macui, Gardner ill. Ibanez
A párharc állása: 1-1
Következik: okt. 31.: Philadelphia Phillies-New York Yankees (Game 3)

A király ezúttal sem Martinez lett, 6 inning után 4,50-es ERA-val, három beszedett ponttal adta át a dombot a relievereknek, akik hiába hozták magukat, a New York-i ütők addigra lerendezték a meccset. De aki igazán lerendezte, az Burnett volt, és a mögötte dolgozó precíz New York-i védelem.

A Yankees dobója 7 inninget dobott végig olyan masszívan, ahogy egy nappal korábban Lee. 1,29-es ERA-ja már magában parádés, ehhez csatlakozik 9 kiejtett Phillies-ütő, és a mindössze 4 kiérdemelt ütés. A kezdő dobó után pedig az ilyen helyzeteket ritkán elhibázó Mariano Rivera vette át a dombot, és karrierje 10 World Series Save-jét produkálta (azaz closer pitcherként megőrizte csapata győzelmét). Ebben eddig is MLB-rekorder volt, a második Rollie Fingers hattal szerénykedik.

A meccsen egyébként újra a Phillies szerezte meg a vezetést (RBI: Stairs R: Ibanez), de a 4. inningben az eddig gyalázatosan teljesítő Mark Teixera a lelátóra küldött egy labdát, majd a 6. játékrészben ugyanígy tett Hideki Macui (Godzilla is adós volt már a hasonlókkal), a 7.-ben pedig Jorge Posada ütéséből még Gardner is pontot szerzett, így alakult ki a végeredmény.

Pénteken szünnap, magyar idő szerint vasárnap hajnalban Philadelphiában 1-1-ről kezdik a hárommeccses szériát.