Egy meccsre a bajnoki címtől a NY Yankees

2009.11.02. 12:31

3-1-re vezet, és már csak egyetlen győzelemre van a bajnoki címtől a New York Yankees, miután komoly izgalmak után, az utolsó játékrészben nyerte meg a 4. mérkőzést Philadelphiában. Ezúttal nehéz egy hőst kiemelni a győztesektől, az agytröszt Johnny Damon, C.C. Sabathia, vagy Alex Rodriguez pályázhat a hangszóróra, miközben az est negatív hősének kiléte nem kérdés: Brad Lidge, a Phillies closere ezt nagyon elszúrta.

Annak ellenére, hogy csak a legvégén dőlt el, a New York második philadelphia győzelme teljesen megérdemeltnek mondható, hiszen jobbára végig vezettek, a Philliesnél egyetlen percig sem volt az előny. Pedig a félelmetes New York-i bombázók helyett most a hazai sluggerek labdái távoztak a stadionból nagy lendülettel, és a hajrában egyenlítő Philliesnél azonban két olyan hibát is elkövettek, amit egy World Seriesben azonnal megbüntetnek.

WS 4.: Philadelphia Phillies-New York Yankees 4-7

Győztes dobó: Sabathia (3,29 ERA, 6,2 IP, 6 SO) Vesztes dobó: Lidge (27,00 ERA, 1 IP, 1 SO) Kezdő dobó: Blanton (6,00 ERA, 6 IP, 7 SO)
RBI: Utley 2, Feliz 2 ill. Teixera 2, Posada 2, Jeter, Damon, Rodriguez
R: Victorino, Utley, Howard, Feliz ill. Damon 2, Teixera, Rodriguez, Jeter, Swisher, Cabrera
HR: Utley, Feliz
A World Series állása 3-1 a New York javára
Következik: Game 5, Philadelphia. Lee (PHI) vs. Burnett (NYY)

Először is ott volt a 9. inningben Johnny Damon, aki viccbe illően egyszerű gyártmányú létforma, mégis egészen zseniális meglátással lepte meg a Phillies védelmét: először is nagyot harcolva jutott ki az egyes base-ra, majd ellopta a másodikat, és amikor látta, hogy a mögötte következő Mark Teixera balkezes ütéseire rendezkedik be a hazai infield, azaz senki nem őrzi a hármas base-t, azon nyomban lelopta azt is. Briliáns, zseniális, óriási meglátás volt.

A másik komoly hiba Brad Lidge nevéhez fűződik, akinek mindössze egy inninget kellett volna dobnia, hogy hosszabbításba segítse a meccset, de agyonverték a Yankees-ütők, 27,00 ERA-ja még a magyar bajnokságban is kacajt fakasztana.

A Phillies mindent megtett, még némi szemétkedés is belefért (A-Rodot a sorozat alatt már harmadszor kínálják meg 100 mérföld körüli fastballokkal, ami elég fájdalmas tud lenni), de hiába hozzák magukat az ütők – Utley például újra kikent egy home runt Sabathiáról, és Feliz is jókat üt -, a döntőt a dobók fogják eldönteni, ebben pedig sokkal jobb a Yankees. A Game 5 már élet-halál, a Philliesnél az eddigi egyetlen győzelmet hozó Lee kezd, a New Yorkban a második meccset simán lerendező A.J. Burnetté a domb.