Márta, Flóra
18 °C
31 °C

World Series: Életben maradt a Philadelphia

2009.11.03. 10:35 Módosítva: 2015-05-19 05:51:19

Életben maradt a Philadelphia Phillies, miután a World Series 5. meccsét behúzta hazai pályán. A New York Yankees nem bírta el dobói gyenge teljesítményét, valamint a döntőre megbokrosodó, MLB-rekordot beállító Chase Utley újabb fantasztikus támadójátékát. A felek visszamennek Bronxba az utolsó két meccsre, a New York 3-2-re vezet.

A dombon a hazaiaknál az a Lee kezdett, aki a Phillies eddigi egyetlen győzelmét szállította, és a végtelenül laza dobó most sem okozott csalódást: bár az első inningben becsúszott egy pont, a neki jutó 7 játékrészt kiválóan dobta végig, és csak a 8.-ban fáradt el annyira, hogy lecseréljék.

WS 5: Philadelphia Phillies-New York Yankees 8-6

Győztes dobó: Lee (2,81 ERA, 7 IP, 3 SO), Vesztes dobó: Burnett (7,00 ERA, 2 IP, 2 SO) Reliever (NYY): Coke - 0,2 IP, 2 HR, 13,50 ERA
RBI: Utley 4, Ibanez 2, Werth, Ruiz ill. Rodriguez 3, Damon, Cano
R: Utley 3, Rollins, Victorino, Howard, Werth, Ibanez ill. Damon 2, Teixera, Rodriguez, Posada, Hinske
HR: Utley 2 (3 R), Ibanez
A párharc állása 3-2 a New York javára.
Következik: Game 6, New York - Pettite vs. Martinez

Bezzeg a Yankee-pitcher, a második meccset simán behúzó Burnett nem volt ekkora formában: két inning után már le kellett cserélni, a dobásait ütötték vágták a Phillies ütői, és ezúttal a relieverek sem villogtak, így a Philadelphia kiváló támadójátéka dominált a meccsen.

Közülük is elsősorban Chase Utleyt kell kiemelnünk, aki MLB rekordot állított be a World Seriesben ütött 5. home runjával, ráadásul ezen a meccsen mindjárt két fastballt is a lelátóra küldött. Az első azért volt fontosabb, mert egyből az első inninben jött össze, ráadásul hiába volt ez már a 8. Phillies-home run a döntőben, ez volt az első, ahol futók voltak a bázisokon.

Ibanez szokás szerint még megfejelte Utley teljesítményét egy homerrel, így a Yanksnél hiába brillírozott ismét Alex Rodriguez, ezúttal csak szorossá tudták tenni a végét. A dobópárbaj tovább tart, ha a philadelphiai pitcherek közül valaki fel tud nőni Lee szintjére, nem lefutott még a döntő, mert a New York kevés pihenőt ad csak sztárdobóinak, és míg ez Sabathiával bejött a 4. meccsen, Burnett óriásit égett az 5.-en.

A Yankees ugyanezt folytatja, hiszen Pettitte is csak négy napot pihenhet csütörtök hajnalig, a hírek szerint ő kezd majd a 6. meccsen, miközben a vendégeknél újra Pedro Martinezé lehet a domb, azaz újra felhangzik majd a Yankees-szurkolóktól a klasszikus who’s your daddy?

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!