World Series: Életben maradt a Philadelphia

2009.11.03. 10:35 Módosítva: 2015.05.19. 05:51

Életben maradt a Philadelphia Phillies, miután a World Series 5. meccsét behúzta hazai pályán. A New York Yankees nem bírta el dobói gyenge teljesítményét, valamint a döntőre megbokrosodó, MLB-rekordot beállító Chase Utley újabb fantasztikus támadójátékát. A felek visszamennek Bronxba az utolsó két meccsre, a New York 3-2-re vezet.

A dombon a hazaiaknál az a Lee kezdett, aki a Phillies eddigi egyetlen győzelmét szállította, és a végtelenül laza dobó most sem okozott csalódást: bár az első inningben becsúszott egy pont, a neki jutó 7 játékrészt kiválóan dobta végig, és csak a 8.-ban fáradt el annyira, hogy lecseréljék.

WS 5: Philadelphia Phillies-New York Yankees 8-6

Győztes dobó: Lee (2,81 ERA, 7 IP, 3 SO), Vesztes dobó: Burnett (7,00 ERA, 2 IP, 2 SO) Reliever (NYY): Coke - 0,2 IP, 2 HR, 13,50 ERA
RBI: Utley 4, Ibanez 2, Werth, Ruiz ill. Rodriguez 3, Damon, Cano
R: Utley 3, Rollins, Victorino, Howard, Werth, Ibanez ill. Damon 2, Teixera, Rodriguez, Posada, Hinske
HR: Utley 2 (3 R), Ibanez
A párharc állása 3-2 a New York javára.
Következik: Game 6, New York - Pettite vs. Martinez

Bezzeg a Yankee-pitcher, a második meccset simán behúzó Burnett nem volt ekkora formában: két inning után már le kellett cserélni, a dobásait ütötték vágták a Phillies ütői, és ezúttal a relieverek sem villogtak, így a Philadelphia kiváló támadójátéka dominált a meccsen.

Közülük is elsősorban Chase Utleyt kell kiemelnünk, aki MLB rekordot állított be a World Seriesben ütött 5. home runjával, ráadásul ezen a meccsen mindjárt két fastballt is a lelátóra küldött. Az első azért volt fontosabb, mert egyből az első inninben jött össze, ráadásul hiába volt ez már a 8. Phillies-home run a döntőben, ez volt az első, ahol futók voltak a bázisokon.

Ibanez szokás szerint még megfejelte Utley teljesítményét egy homerrel, így a Yanksnél hiába brillírozott ismét Alex Rodriguez, ezúttal csak szorossá tudták tenni a végét. A dobópárbaj tovább tart, ha a philadelphiai pitcherek közül valaki fel tud nőni Lee szintjére, nem lefutott még a döntő, mert a New York kevés pihenőt ad csak sztárdobóinak, és míg ez Sabathiával bejött a 4. meccsen, Burnett óriásit égett az 5.-en.

A Yankees ugyanezt folytatja, hiszen Pettitte is csak négy napot pihenhet csütörtök hajnalig, a hírek szerint ő kezd majd a 6. meccsen, miközben a vendégeknél újra Pedro Martinezé lehet a domb, azaz újra felhangzik majd a Yankees-szurkolóktól a klasszikus who’s your daddy?