Magát Krisztina megérkezett a a súlyemelő-vb-re

2009.11.26. 15:22

Magát Krisztina megérkezett a dél-koreai súlyemelő-világbajnokság színhelyére, és csütörtökön már edzett is Gojang Cityben, ahol magyar idő szerint szombat hajnalban lép versenydobogóra a plusz 75 kilogrammos kategóriában. A BKV Előre versenyzőjét a nevezési listán szereplő 205 kg-os összteljesítménye alapján a kategória B csoportjába sorolták be, s várhatóan 11 riválissal kell majd megküzdenie, mielőtt pódiumra lépnének az A csoportnak az ő végső helyezéséről is határozó tagjai.

Magát jó állapotban érkezett meg Dél-Koreába, s amint azt Muhoray Árpád, a honi szövetség vele együtt itt tartózkodó alelnöke az MTI-nek elmondta, a viadal színhelyén, a KINTEX központban megtartott első edzés tapasztalatai alapján formája biztató.

Úton van, dél-koreai idő szerint a szombat reggeli órákban érkezik Nagy Péter, a magyar vb-csapat másik fele. A kétfős küldöttség szegedi férfitagja, aki a plusz 105 kg-ban, a legnehezebbek súlycsoportjában versenyez, hazai hírek szerint hátproblémákkal bajlódik, de az csak később derül ki, mennyire súlyos a helyzet, veszélybe kerül-e vasárnap esedékes világbajnoki fellépése.