Szeged pályázik a 2013-as kajak-kenu világbajnokságra

2010.02.24. 15:28 Módosítva: 2015.05.19. 03:43

A jól sikerült téli alapozás után a következő hetekben, négy helyszínen már melegvízi edzőtáborokban készülnek az idény versenyeire a magyar kajak-kenu válogatott tagjai.

Storcz Botond kapitány hangsúlyozta: az olimpiai program módosítása, a 200 méteres számok megjelenése mindenkit kihívás elé állít, ehhez megpróbálnak a lehető legjobban alkalmazkodni.

Az első lépést a külföldi gyakorlások jelenthetik majd. A szakember elmondta: egy csoport már Sevillában készül, a többiek hamarosan csatlakoznak, míg Csipes Ferenc tanítványai - köztük a kajakos Kovács Katalin - a törökországi Antalyában, Janics Natasa edzőjével, valamint az U23-as válogatott tagjaival Bulgáriában, Vajda Attila és társai pedig Horvátországban gyűjtik a kilométereket.

A szövetség díjazta az elmúlt év legjobbjait is: a síkvízi kategóriában a felnőtteknél Kovács, Kucsera Gábor és Vajda, valamint az edzőknél Csipes, utánpótlás szinten pedig Groholy Orsolya, Dudás Miklós, Vasbányai Henrik és a Márfi Gábor, Pál Zoltán trénerduó lett a legjobb. A maratoni szakágban Csay Renáta, illetve a visszavonulását egyformán a közelmúltban bejelentett Jámbor Attila és Csabai Edvin kapott jutalmat. Különdíjban részesült a Kanyon Rafting csapata és Dragos Ágnes, míg az arany érdemérmet Babella Lászlónak, Hajba Antalnak és Novák Gábornak ítélte oda a szövetség.