Egyre kevesebbet sportolnak a magyarok

2010.03.03. 16:35

Egyre kevesebben szánják rá magukat az aktív és rendszeres testmozgásra Magyarországon, ennek pedig többek között a lakóhely, az iskolai végzettség, a kor és a számítógépes játékok az elsőszámú felelősei. Magyarországon jelenleg a legfiatalabb korosztály sportol a legrendszeresebben, áll a GFK Hungária piackutató vállalat nemzetközi felmérésében.

A hat nyugat-európai és három régiós ország adatait feldolgozó felmérés szerint Magyarországon a 13 évesnél idősebb városi lakosság az észak- és nyugat-európai országokhoz képest havi átlagban sokkal kevesebbet mozog. Régiós viszonylatban és a fejlettebb dél-európai országokhoz képest azonban összességében nem töltünk kevesebb időt testmozgással.

Az, hogy valaki milyen gyakorisággal sportol, nagyrészt az életkor, a gazdasági aktivitás, a lakóhely és az iskolai végzettség függvénye. Ennek megfelelően a városban élők hajlamosabbak többet sportolni, mint a vidékiek, illetve a magasabb iskolai végzettségűek körében szintén nagyobb népszerűségnek örvend a rendszeres testedzés.