Tereprali indul megint Dakarba

2010.04.06. 13:11 Módosítva: 2010.04.06. 13:11

Az idén októberben ötödik alkalommal rendezik meg a Legendás Hősök (Heroes Legend) elnevezésű autós-motoros terepversenyt, amelyet újra a hagyományos afrikai útvonalakon bonyolítanak le: Párizsból rajtol és Dakarban a Rózsaszínű tó partján fejeződik be.

„Ez viadal nemcsak a sebességről, hanem fogalmazhatnánk úgy is, talán a szemlélődésről is szól - fogalmazott a keddi budapesti sajtótájékoztatón Stéphane Peterhansel, a verseny sportigazgatója, aki korábban kilenc alkalommal nyerte meg a Dakar-ralit. - Huszonkét éve indulok a Dakaron, előbb motorral, később pedig autóval versenyeztem. Azt gondolom, a Heroes Legend kiváló alternatívája lehet a hagyományos terepversenynek, amelyet kizárólag a gyorsaság jellemez. Ezen a viadalon bárki megméretheti mit tud és mire képes.”

A Heroes Legend október 16-án startol a francia fővárosból, közvetlenül az Eiffel torony lábától. A résztvevők a két hét alatt összesen mintegy hatezer kilométert tesznek meg. Naponta átlag félezer km-t haladnak, öt országot szelnek át (Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Mauritánia és Szenegál). A cél október 30-án lesz Dakarban. A Budapestre látogató szervezők hangsúlyozták: elsőrendű cél a biztonság, orvosok és helikopter kíséri a pilótákat. Palik László, a nyolcszoros magyar Dakar-résztvevő pilóta segíti és koordinálja a térségből indulni kívánó versenyzők felkészítését. A részvételi díj egy autósnak 8000 euró.