Mi változott a cáparuhák betiltása óta?

2010.04.14. 15:13
„Eddig elég volt belepréselnem magamat a cápadresszbe, és máris úgy éreztem a vízben, mintha azonnal csúcsformába kerültem volna” – nyilatkozott Cseh László arról, mennyit változott az úszás január óta, amikor betiltották a szuperdresszeket.

A budapesti úszó Európa-bajnokságra készülő Cseh László saját honlapján összehasonlította, milyen a jelenlegi, csak textilből készült nadrágban úszni, és milyen volt a poliuretánt felhasználó, egész testet eltakaróban.

„Autóval és motorral is lehet százötvennel menni, de egészen másként kell vezetni a két járművet. Eddig elég volt belepréselnem magamat a cápadresszbe, és máris úgy éreztem magam a vízben, mintha azonnal csúcsformába kerültem volna. Ez most nem így lesz. Ki kell várni a legjobb formát, pontosabban nagyon sokat kell úszni azért, hogy a csúcson érezhessem magam” – magyarázta.

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) szigorúan szabályozza, hogy januártól milyen anyagból készült fürdőruhákban lehet rajthoz állniuk a nőknek, illetve milyen maximum térdig érő nadrágban a férfiaknak. A háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó úgy gondolja, nem is lehet találni kiskaput. Kivált, mert az új szabály neki csak biciklisnadrágot engedélyez.

„A visszatérés a régi nadrághoz nem feltételezi új technikák elsajátítását. Csupán arról van szó, hogy ismét rá kell érezni arra, miként is lehet a legjobbat kihozni magunkból.”

Úgy véli, a Dunaújvárosban megrendezett Budapest bajnokságon sok maradt benne, de a fejében a felkészülés hátralévő idejében rendet kell tennie. Azt azonban nem részletezte, mire gondolt.