Overdose újra Alagon lábadozik

2010.04.17. 14:35

Overdose ismét megszokott alagi istállójában tartózkodik - tájékoztatott a magyar csodaló hazatértéről szombaton a PannoniaOverdose.hu. A honlap tudtul adta még, hogy az ötéves csődör versenyzésre való felkészítése néhány napig vagy hétig itthon folytatódik. A szűkszavú közlés szerint "a menedzsment nagyon örülne, ha mindez csöndben és nyugalomban telne".

Overdose április első vasárnapján egy év szünet után lépett újra a versenypályára, Berlinben, igaz, még versenyen kívül: az eddigi pályafutása során 12 versenyt nyert lovat a szezon kezdetét jelentő húsvétvasárnapi viadal előtt a német közönségnek mutatták be a Hoppegarten lóversenypályán hatalmas érdeklődés közepette. A csődört - amely első versenyeit súlyos betegsége előtt Németországban nyerte - több ezer német lóversenyrajongó tapssal üdvözölte.

Mikóczy Zoltán, a magyar csodaló tulajdonosa az MTI-nek adott akkori nyilatkozatában megerősítette: minden remény megvan arra, hogy Overdose ismét versenyezhet. Szavai szerint felkészítése az eredeti ütemtervnek megfelelően halad, és a ló tulajdonképpen gyógyultnak tekinthető.

Overdose tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban betegedett meg. A tulajdonos, az orvosok, a tréner és a gondozó először az életéért küzdöttek, utána azért, hogy ne maradjon sánta, most pedig azért tesznek meg minden erőfeszítést, hogy ismét versenyezhessen. Overdose rehabilitációja január második hete óta tartott Hoppegartenben.