Kósa a futballpályán lenyomja Orbánt

2010.05.07. 11:51

Kézenfekvő bajnoki döntőnek nevezni a címvédő Debrecen és a jelenleg második, de sokáig vezető Videoton péntek esti meccsét.

Ezt az állítást viszont csak a hazai győzelem erősítheti, hiszen akkor négy pontra növekszik a DVSC előnye, és már egy vereség is belefér a folytatásban. Amire meg is van az esély, mert a Debrecen az Újpest ellen hagyományosan gyengén teljesít.

Ha tehát nem nyer a Loki, nem dőlt el semmi, a Videotonnak két hazai meccse van.

Videoton: Vasas (o), Újpest (o), Győr (i)
Debrecen: Újpest (i), Győr (o), Kecskemét (i)

A Debrecen hazai pályán utoljára épp az Újpesttől kapott ki, de még október végén. Azóta valamennyi hazai meccsét megnyerte, és az őszi, heti kétmeccses BL-ritmusnak köszönhetően nyilván jobban bírja a terhelést, mint a Vidi, amely a hét közben az itthon szokatlanul programba iktatott fordulóban veszített, az MTK győzött Fehérváron.

Mezey György vezetőedző rögtön mondta is, hogy nem jól állították össze a programot, valamint rosszul hatott csapatára a győzelmi kényszer.

A Debrecen esélyesebb, mindez az oddsokban – 1,65 - is megmutatkozik, és meglepetés lenne, ha nem nyerne. Mellette szól a rutin, és az erősebb játékosállomány. Ha már a félidőben is vezet a Loki, akkor is csak 2,25-szeres a nyeremény. Amennyiben a második félidőben őrli fel a Videoton ellenállását, akkor több mint pénzt hoz a Loki.

Ha csak egy gól lenne, 4,5-szeres pénzt lehet keresni.

A meccsnek külön pikantériát adna, ha Orbán Viktor is ott lenne a helyszínen, de várhatóan csak a helyi polgármester, Kósa Lajos fog a stadionban szurkolni.

A Debrecen hazai pályán 2002-ben veszített pontot utoljára a Videoton ellen, azóta mindig nyert, és mindössze egy gólt kapott. A legutóbbi meccset Oláh döntötte el, azzal lett 1-0. Ha most is kihúzza a debreceni védelem kapott gól nélkül, 2,6-szoros a kifizetés.