A Merci dobta Rosberget Schumacherért

2010.05.10. 16:22

Negyedik lett, visszatérése óta legjobb eredményét érte el vasárnap a Spanyol Nagydíjon Michael Schumacher, kilenc hellyel előzte meg csapattársát, a 13. Nico Rosberget.

Az első négy futamon nem ez volt a megszokott, Rosberg négyből négyszer gyorsabb volt Schumachernél az időmérőn, négyből négyszer verte a futamokon, kétszer dobogóra állt, ötven ponttal, mindössze tízzel lemaradva második volt a vb-n, az öregnél negyven ponttal szerzett többet.

A hétszeres bajnok nem tagadta, gondjai vannak, új neki a közeg, a gumi, fólia van a pályán.

Barcelonára jócskán átalakították a W01-es autót: Schumacher mindhárom szabadedzésen és az időmérőn is megverte Rosberget, majd a futamon szintén, simán. A tehetségnek borzasztó hétvégéje volt, a boxkiállásnál túl hamar indult el, úgy kellett visszatolni.

Rosberg előtte szépen fejlődött, legnagyobb hátránya a győztestől az előző futamig a bahreini szezonnyitó negyven másodperce volt, legutóbbi harmadik helyénél már kevesebb, mint tíz másodperccel maradt le.

A Mercedes negyvenpontos előnye ellenére is feláldozta Rosberg szezonját Schumacheréért, az igazgató Nick Fry szerint az öregbe Spanyolországban visszatért a szikra, újra magabiztos lett, bár a győztes Red Bull-tól egy percet kapott.