Janics Natasa egy bolgár edzőt szeret

2010.05.10. 09:53 Módosítva: 2010.05.10. 10:02
Az olimpiai bajnok kajakos megelőzte a találgatásokat, közleményben jelentette be: felbontja házasságát, mert a bolgár kajakos Adrian Dusevbe lett szerelmes. Az olimpikon Szegedre költözött miatta, edzéseit is segíti.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa vasárnap az Indexnek juttatta el közleményét, amelyben bejelentette: felbontja házasságát Csányi Szilárddal, akihez tavaly szeptemberben, a kanadai világbajnokság után ment hozzá.

Edzője, Kovács László február végén még arról beszélt, mennyire kiegyensúlyozott, elszánt tanítványa, boldog a házassága, példásan foglalkozik a fiatalokkal. Vélhetően a második, márciusi bulgáriai ciklus után romlott meg a kapcsolata férjével.

A belmekeni edzőtáborban ismerkedett meg ugyanis Adrian Dusevvel, az 1996-ban olimpiai bronzérmes kajakossal, és beleszeretett.

Dusev hamarosan követte őt Szegedre, és mivel edzősködik is, Kovács László mellett ő segíti jelenleg Janicsot. Kovács korábban Dusev edzője is volt, hiszen a bolgár válogatottat ő készítette fel az atlantai olimpiára.

Janics idén szeretne ötszázon is jól teljesíteni, bár az olimpiai műsorba beemelt kétszázon régóta egyeduralkodó.

A 28 éves versenyző párostársa, Kovács Katalin házassága is nemrégiben ért véget, elvált Hoffmann Ervintől, azt azonban edzője, Csipes Ferenc nem kommentálta, hogy viszonyuk lenne.