Megalázó pénzt hoz Vitalij Klicsko

2010.05.29. 09:27

Teljesen szokatlan az ökölvívásban, kivált, ha világbajnoki címmérkőzésről van szó, hogy az esélyes győzelmekor 1,01-szeres pénzt lehessen nyerni. Ez egy olyan odds, amelyikre biztosan nem tesz senki. A játék arról szól, hogyan nyer Klicsko.

A szorzó ugyanakkor jól érzékelteti, mekkora favorit szombat este Vitalij Klicsko, és mekkora meglepetés lenne, ha kihívója, Albert Sosnowski nyerne.

A hat évvel fiatalabb lengyel tíz kilóval könnyebb, és tizenhárom centivel alacsonyabb, és tényleg csak az a kérdés, hányadik menetben őrli fel őt az ukrán klasszis a Schalke stadionjában.

Ha pontozással nyerne, már az is hétszeres pénzt ér. Ha viszont valaki ráérez, hányadik menetben nyer, máris legalább nyolcszoros a kifizetés. A hatodik menet után még ennél is többet lehet keresni, ha például a tizenegyedik menetben lesz vége a meccsnek, akkor 21-szeres pénzzel lehet kalkulálni.

Sosnowskit még hazájában sem tartják a legjobb nehézsúlyúnak – Tomas Adamek megelőzi -, két veresége van, egyiket Budapesten szenvedte el.

A 112 kilós Vitalij Klicsko jó formában van, és nyilván végig fogja irányítani a meccset, megütni sem lesz egyszerű.

A két versenyzőnek az amerikai Danny Williams volt közös ellenfele, Klicsko könnyen verte, a nyolcadik menetig háromszor küldte padlóra. Sosnowski ellen is a nyolcadik menetig húzta, de addig nem került padlóra. A két meccs között eltelt négy év, és míg Klicsko egy kiélezett Williamst vert, a lengyelnek már egy öregebb, lassúbb riválist vert.

Sosnowski remélhetőleg vállal kockázatot, így el lehet kerülni a szokásos maszatolós, lagymatag meccset.

Vlagyimir Klicsko márciusi, balkezes KO-ja után Vitalij is kiütéssel nyerhet, bár legutóbbi meccsét, az amerikai Kevin Johnson ellen végig húzta.