Kicsit alulértékelt a német válogatott

2010.06.09. 10:15 Módosítva: 2010.06.09. 10:15

A világbajnoki D-csoport kiegyensúlyozott, de a németek ilyen szintű ellenfelektől nem szoktak kikapni.

Michael Ballack májusi sérülésére azonnal reagáltak a fogadóirodák, és a németek csoportelsőségével egész tisztességes pénzt lehet keresni: 1,85 a szorzó. Azért is furcsa mindez, mert a negyeddöntőbe jutás alig ér valamivel többet: 1,9. Innen aztán van egy nagy ugrás, az elődöntőnél már 3,1-szeres a nyeremény.

Erre Joachim Löw csapatának meg is van minden esélye, még akkor is, ha egyetlen sztárját elveszítette. A németek ellenünk, a bosnyákok ellen is megmutatták, hogyan képesek felgyorsulni, és fizikálisan pedig ők a németek, ugye.

És hát ebből a csoportból: Ausztrália, Szerbia, Ghána, bárkit le tudnak győzni, de elég meglepő lenne, ha bárkitől is kikapnának. Annál is inkább, mert az elmúlt két nagy tornán két vereségük volt, az Eb-döntőben a spanyoloktól, a 2006-os vb-elődöntőben hosszabbításban az olaszoktól.

A meccsek is jól jönnek, mert ugyan az ausztrálokkal számolni kell, most nem tűnnek annyira erősnek Harry Kewell nélkül, mint négy éve. A szerbekkel 1998-ban 2-2-t játszottak, 0-2-ről kapaszkodtak vissza.

Várhatóan négy vagy öt gólt lőnek, mert Miroslav Klose ugyan vb-specialista – tíznél jár eddig -, idén a bajnokságban csak három gólos. Ezért nyilván nem fog hirtelen megtáltosodni, de 32 évesen még mindig elsőrangúan fejel. A 4-5 gól 2,6-szoros pénzt ér, ennyiért megéri kockáztatni.

A németekre a szerbek lehetnek a legveszélyesebbek, akiknek a felkészülési meccseken nagyon nem ment, mígnem Kamerunnak június elején, Belgrádban négyet vágtak, igaz hármat is kaptak.

Ilyen szerb védelem már rég volt. Ivanovics (Chelsea) Vidics (Manchester United), Subotics (Dortmund), Kolarov (várhatóan Real Madrid)

A szerbek tehát alighanem kevés gólt kapnak, de arra sincs sok esély, hogy sokat lőnek. Hárommal viszont akár két meccset is nyerhetnek. A hat vagy több pont oddsa: 2,875.

A szerbek Ghánával játszanak először, ahol elveszíthetik a kedvüket, bár annál Radomir Antics sokkal jobb edző, hogy ezt hagyja. Négy éve csúnyán leégtek, pont nélkül zuhantak ki, teljesen szétestek a végére.

Ghánán is sok múlik, mennyire veszítik el a kedvüket, ha netán kikapnak a szerbektől. Négy éve a cseheket verték, USA-t is, bár akkor erősebb volt a játékoskeretük, mint a mostani.

Következtés: német első, szerb második hely, négyszeres pénzért.