A hollandok mindenhonnan lőnek majd

2010.06.14. 11:37

Hollandia-Dánia
Johannesburg, Soccer City, 13.30

A nem túl gyors holland védelmet a nem túl gyors dánok tesztelik, talán egy színvonalas meccsen.

Németország vasárnap este erődemonstrációt tartott, Hollandia ugyanezt megteheti Dániával szemben hétfőn.

A holland mentalitás sokban hasonlít a némethez, minden helyzetből gólt akarnak majd lőni, Dánia, ha mindent fel is fog tenni a védekezésre, sebességben nem érheti utol a hollandokat.

Még azzal a gondolattal is érdemes eljátszani, hogy két góllal, vagy többel veri Dániát Hollandia, legalább négyszeres ugyanis a nyeremény.

A legutóbbi meccsükön sima hármassal nyertek a hollandok, igaz, hazai pályán. Dánia a két dél-afrikai felkészülési meccsén gólt sem lőtt, még attól az Ausztráliától is kikapott, amelyik vasárnap csúfosul végezte a németek ellen.(0-4)

Ha három gólt lőnek a hollandok, máris 3,5-szeres pénzt kereshetünk, és mivel nem fognak leállni a biztos vezetés tudatában sem, akár négyig is eljuthatnak. Ez már kilencszeres pénzt ér. (Ghánának is négyet lőttek, a magyaroknak hatot.) Ha Dánia tartja gyenge formáját, és nem szerez gólt, majdnem kétszeres a kifizetés. Mivel Bendtner nem játszhat, Tomasson pedig már nem túl fiatal, nincs nagy kockázat a fogadásban.

A hollandok is panaszkodtak a labdára, de Sneijder nyilván ki fogja próbálni, és mivel laposan bombaerőset lő, könnyen elképzelhető, hogy feliratkozik a góllövők közé. Háromszoros pénz, ha betalál, ha van Persie és ő is eredményes, ötszörös a jutalom.

Ha csak a második félidőben indulnának be – az első félidei döntetlen után - a hollandok, négyszeres az odds. Nem tudjuk elképzelni, hogy meglepetés legyen, és ne nyerjenek, még akkor sem, ha a dánok tökéletesen ismerik az országot, annak futballkultúráját, mert tizenhárman a dán keretből megfordultak a holland bajnokságban.

Várható kezdőcsapatok:

Hollandia: Stekelenburg (1) - van der Wiel (2), Heitinga (3), Mathijsen (4), van Bronckhorst (5) - van Bommel (6), de Jong (8) - Kuijt (7), Sneijder (10), van der Vaart (23) - van Persie (9)
Dánia: Sörensen (1) - Jacobsen (6), Kjaer (3), Agger (4), Mtiliga (23) - D. Jensen (7), C. Poulsen (2), Kahlenberg (12) - Rommedahl (19), Tomasson (9), Grönkjaer (8)