Kovács Katalin kerülőúton döntős a válogatón

2010.06.18. 20:47

Kovács Katalin meglepetésre kikapott Paksy Tímeától a kajak egyesek 500 méteres versenyének pénteki előfutamában, így középfutamra kényszerült a döntőért a kajakosok és kenusok szegedi Európa-bajnoki és világbajnoki válogatóján. A második akadályt aztán már sikerrel vette, így ott lesz a vasárnapi fináléban.

A kajakos Kucsera Gábor elő- és a középfutamát is simán nyerte, a kenusoknál pedig a sérüléséből lábadozó Vajda Attila távollétében favoritnak kikiáltott Sarudi Pál jutott tovább az első helyen.

Utóbbi számban a 43 esztendős, olimpiai bajnok Pulai Imre is nyerni tudott az előfutamában, így akár komoly kihívója is lehet a döntőben Sarudinak.

A női előfutamokban született időeredmények alapján Kovácsnak éppen saját edzőjének lánya, Csipes Tamara lehet a legnagyobb riválisa egy kilométeren.

Ötszázon a "túlórázó" Kováccsal ellentétben Janics Natasa és Kozák Danuta megnyerte előfutamát, s a Kovácsot legyőző Paksy mellett ott lesz a döntőben Benedek Dalma és Csipes is.

Pulainak délután is jól ment, ugyanis a rövidebbik távon is beverekedte magát a legjobbak közé úgy, hogy 22 esztendővel idősebb, mint a finálé legifjabb tagjai, Devecseri Ádám és Mező Dávid.

A férfi kajakosoknál öt előfutamot rendeztek, itt nem lehetett azonnal a döntőbe jutni. Storcz Botond szövetségi kapitány szerint Szalai Tamás ment a legmeggyőzőbben, de Vereckei Ákos és Tóth Dávid is két futamgyőzelemmel menetelt a döntőig.

A párosoknál csak a férfi kajakban volt szükség előfutamokra: az elsőt a nagy esélyes Kucsera Gábor, Kammerer Zoltán kettős, a másodikat pedig Holpert Ervin és Kökény Roland nyerte.

A további program:
szombat:
1000 m-es döntők 9 ó
200 m-es elő- és középfutamok 15 ó
vasárnap:
500 m-es döntők 8:30 ó, 200 m-es döntők 12 ó
5000 m-es döntők 15:30 ó

Storcz a hétvégi eredmények ismeretében kedden jelöli ki csapatát a spanyolországi Trasonában július 2-4-én sorra kerülő Eb-re.