Kajak-kenu Eb: Hét magyar egység már a döntőben 1000 m-en

2010.07.02. 11:31

A péntek délelőtti előfutamok után hét magyar egység máris döntős 1000 m-en a spanyolországi Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A nyitónap délelőttjén hét hajó volt érdekelt Storcz Botond szövetségi kapitány csapatából, a kenu négyeseknél ugyanis a kevés nevező miatt csak finálét rendeznek. Kovács Katalin (K-1), a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, illetve a Szabó Gabriella, Csipes Tamara duó (K-2), továbbá a férfi kajak négyes futamgyőzelemmel került egyből a szombati döntőbe, míg Sarudi Pál (C-1) egy második, a Mike Róbert, Tóth Márton kettős (C-2) pedig egy harmadik hellyel biztosította a helyét a végjátékban. A kajak egyesek mezőnyében érdekelt Kucsera Gábor - a viadal honlapja szerint - csak hetedik lett, így ő a délutáni középfutamban javíthat.

"Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, különösen a férfi kajak négyes teljesítményét emelném ki, hiszen többek között a németeket, a románokat, a franciákat és a fehéroroszokat megelőzve lettek elsők. Rajtuk kívül Kovács Kati, valamint a Szabó, Csipes és a Kammerer, Vereckei kettős is a legjobb idővel lett döntős, ez mindenképpen biztató" - értékelt az MTI-nek Storcz Botond. Kucsera azt mondta: délután még szeretne teljesíteni egy pályát, ezért nem küzdött teljes erőbedobással az első helyért, hiszen az ő előfutamából csak ez a pozíció ért egyenes ági továbbjutást.