Janics már 2 aranynál tart a kajak-Eb-n

2010.07.04. 11:42
A magyar versenyzők két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szereztek a vasárnap délelőtti 200 méteres döntőkben a spanyolországi Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. A győzelmeket Janics Natasa (K-1) és a Kovács Katalin, Janics páros (K-2) szállította.

A szegediek duplázó klasszisa mindkét számban remekül versenyzett. Egyesben, ahol világbajnoki címvédő, kicsit elengedte a mezőnyt, a hajrában azonban ellenállhatatlan volt, többek között a címvédő spanyol Teresa Portelát is maga mögé utasítva fölényesen nyert. A 200 méter olimpiai szám, és mióta felkerült az olimpiai műsorba, nagyobb a konkurencia, de Janics sebessége kimagasló.

Bő félórával később, párosban is hasonló volt a forgatókönyv, ugyanis a magyar duó a táv fele után lőtt ki, a célba már fél hajóhossznyi előnnyel érkezett, ami ezen a távon jelentősnek nevezhető. Kovácsék ezzel visszavágtak a német Fischer, Leonhardt duónak a tavalyi vereségért.
Kovács ezer méteren még csak dobogóra sem került, itt volt az idő a javításra.

A világversenyen ezúttal debütáló női kenu egyes számban csak hárman neveztek, közülük a magyar induló, Marschalkó Alexandra a második helyen végzett. Míg a délelőtti program bronzérme - kellemes meglepetésre - a Dombi Rudolf, Beé István kajakos duóé lett. Dombiék is olimpiai számban versenyeztek.

A Kovács Gergely, Végh Attila kettős (C-2) hetedikként ért célba, Molnár Péter (K-1), valamint Kovács Gergely egyesben pedig egyformán nyolcadikként zárt.