Rúgott góllal esnek ki a németek

2010.07.07. 18:12

Öt meccsen a spanyol és a német válogatott is két gólt kapott, mindkét csapat egyszer kapott ki a tornán. Mindkettőnek csalódás, ha csak a bronzért játszik. Németország-Spanyolország, élőben az Indexen 20.30-tól.

Ezt az elődöntőt sokkal jobban várta mindenki, mint az előzőt, mert a németek az elmúlt két meccsükön (Anglia, Argentína) nyolc gólt lőttek, a spanyolok ugyanakkor a sokpasszos játékukkal felőröltek két nagyon szervezett (portugál, paraguayi) védelmet. A harmadik védelem ellen azonban most lényegesen több kell, mint az előző kettő ellen, mert a németek villámgyorsan kontráznak.

Löw kapitány azt mondta, támadni fognak ezúttal is, mert a támadáshoz értenek, és a legutóbbi vb-elődöntőt is azért bukták el az olaszok ellen, mert nem vállalták fel a szükséges kockázatot, és visszafogottabban támadtak.

Így hát egy gólgazdag meccs is lehet, akár ötgólos meccs is, ami máris 8,5-szeres pénzt ér. A félidő két gólja 3,5-szeres pénzt hoz. A szorzókon érződik, igazi háromesélyes meccsről beszélünk, mert a német siker 2,7-szeres pénzt ér, míg a spanyoloké két és félszerest. (A döntetlen oddsa: 3,2.) A polip, Paul, amelyik minden eddigi német meccset eltalált, most a spanyolokat választotta.

Már a torna emlékeztettünk arra, hogy kissé alulértékelt ez a német válogatott, és a két előző meccsén is jobban fizetett a német győzelem, mint az angol vagy az argentin.

A spanyolok 2007-től kétszer kaptak ki, ha bejutnak a döntőbe, biztosan új győztese lesz a vb-nek.

Klose már tizennégy vb-gólnál tart, hagyományosan jól megy neki, már csak kettő kell a rekordhoz. Ha övé az első találat hétszeres a nyeremény, a másik oldalon David Villa csak 4,5-szeres pénzt fizet ezen a listán. Özilnek gyengébben ment az előző meccsen, ha most bármikor gólt lő, 6,5-szeres a kifizetés, ez a szám Schweinsteigernél nyolcas.

3,5-szeres pénzzel jár, ha büntetőt ítélnek. Van esély, mert a spanyolok egy gyors akcióval a németek mögé kerülhetnek, Puyol sebessége sem az igazi, a spanyolok is hibázhatnak.

Ha a félidei döntetlen után a spanyolok nyernek, 5,5-szeres a nyeremény, ha a németek, hatszoros. Ha hosszabbításban jutnak a döntőbe a németek, 11-szeres a pénz. A spanyoloknál ugyanez a szorzó 9,5-szeres. Büntetőknél, bárki nyerjen is, 11-szeres a jutalom. A németek még nem veszítettek büntetőpárbajt világbajnokságon. A legutóbbi Eb-döntő eredményének ismétlődése (1-0 a spanyoloknak) 7,5-szeres. A 94-es vb-n 1-1 lett, ez most csak hatszoros pénzt hoz.

Kassai Viktor eddig nem osztott sok sárgát, ha most hatot adna a magyar játékvezető, 2,7-szeres a szorzó.