Bolt és Powell Párizsban találkozik

2010.07.15. 11:59

Pénteken Párizsban folytatódik az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat, melynek soron következő állomásán összecsap egymással 100 méteren a két jamaicai sztársprinter, Usain Bolt és Asafa Powell. A világcsúcstartó, olimpiai és világbajnok Bolt idén most először találkozik két legnagyobb riválisa közül az egyikkel, Powell ugyanakkor néhány napja már futott egyik riválisával: szombaton a Gatesheadben rendezett GYL-viadalon két századdal (9.94 mp-9.96 mp) kikapott az amerikai Tyson Gaytől.

A versenynek - természetesen - Bolt az esélyese, még úgy is, hogy idén több kisebb sérülés is hátráltatta, s az idei ranglistán Powellel azonos idővel (9.82 mp) áll az élen.

„Asafa nagyon kemény ellenfél, s én nagyon komolyan veszem ezt a versenyt - nyilatkozta Bolt honfitársáról. - Azt gondolom, hogy az idei év legjobb 100-as futása lesz a pénteki, mert sokkal kiélezettebbek leszünk a korábbiaknál.”

Bolt tavaly 9.79 mp-et futott a francia fővárosban, aminél szerinte most mindenképpen jobb eredményt fog elérni. A szám elsősorban Bolt és Powell versengéséről szól majd, ám érdemes lesz figyelni a franciák új büszkeségére, Christopher Lemaitre-ra, aki a múlt hétvégi országos bajnokságon olyat tett, ami előtte egyetlen fehér bőrű embernek sem sikerült: 10 mp-en belül futotta (9.98 mp) a 100-at.