Bognár Fanni negyedik a terepíjász-vb-n

2010.07.18. 21:44

Negyedik lett Bognár Fanni a junior csigásíjasok között a visegrádi terepíjász-világbajnokságon, miután a vasárnapi bronzcsatában 56-47-re alulmaradt az olasz Anastasia Anastasióval szemben.

A legjobb négybe egyedüli magyarként bekerült Bognár a 45 és a 15 méternél lévő célnál is hibázott egy kicsit az első lövéseknél, utána azonban remekelt, és több hatos találata is volt.
"Nagyon örülök, hogy eddig is eljutottam, de egy kicsit el is vagyok keseredve, hiszen nagyon szerettem volna a bronzérmet. Ez volt a második világbajnokságom, az előzőn csak a nyolcaddöntőig jutottam. Az első két cél első lövéseinél rosszul állítottam be az íjat, ezért nem sikerültek azok a lövések" - mondta Bognár.
A vb utolsó napján az egyéni arany- és bronzcsatákra került sor valamennyi kategóriában, a Királyi Palota impozáns környezetet biztosított a négy mért célon folyó fináléknak.
"Összességében sikeres világbajnokságot zártunk, magyar szempontból és versenyrendezési oldalról is. A külföldiek nagyon elégedettek voltak, és nemzetközi szövetség is elismerését fejezte ki. Nem állunk meg itt, jön a folytatás, jövő márciusban Budapesten terem Európa-bajnokságot rendezünk" - mondta Vánky Sebastian, a magyar szövetség elnöke.