Alberto Contador ma eldönti a Tourt

2010.07.22. 10:29

A Tour de France összesítésében jelenleg második helyen álló luxemburgi Andy Schleck annyit jósolt, aki a mai hegyi befutón előbb lesz, az nyeri az idei versenyt.

Nagy kockázatot ezzel az állítással nem vállalt, a címvédő spanyol, Alberto Contador nyolc másodperccel vezet előtte – úgy állt az élre, hogy kihasználta riválisa technikai problémáját -, de ez hegyen felfelé könnyen eltűnhet, vagy jelentősen megnőhet.

contador

A tavalyi királyetapon Contadort csak a pályán álló nézők zavarták, olyan egyértelműen hagyta le az amerikai Armstrongot.

A spanyol még nem nyert szakaszt, nyilván nem szeretne úgy a legjobb lenni harmadszor – 2007 és 2009 után - a versenyen, hogy csak helyezései vannak.

2,45-szörös pénzt fizet a győzelme, Schlecké ugyanennyit. Ezen a listán a második az orosz Gyenisz Mencsov, aki jelenleg negyedik, de a szakemberek második helyre várják, és most a legmegfelelőbb alkalom, hogy előre lépjen, mert a meredeken felfelé eléggé jól megy.

Az egymás elleni versenyben az oddsok az abszolút kétesélyt jelzik, hiszen ha Contador legyőzi Schlecket, akkor is 1,85-szörös pénzzel kalkulálhatunk, ha veszít, akkor is ennyi a nyeremény.

Sipos János, a Magyar Rádió munkatársa és az Eurosport kommentátora szerint Contador le fogja győzni Schlecket. Mencsov is jó lesz, le fogja győzni Samuel Sanchezt és van den Broecköt is. Joaquin Rodriguez  viszont Gesinket előzi meg.

A cseh Kreuziger fog még szerinte jól menni. Leipheimer meg fogja verni Vinokurovot, mert utóbbinak azzal is kell foglalkoznia, hogy Contador jól menjen. A 2008-as győztes Sastre képben lesz, bejön Gadret elé, és a francia Moreau is legyőzi Hornert.