A Főgáz a MOB aranyfokozatú támogatója

2010.07.23. 12:48

Kiemelten kívánja segíteni a fiatal olimpikonok karrierjének és civil életre történő felkészülésének összehangolását, és minél sikeresebb olimpiai szereplését a Fővárosi Gázművek Zrt. - hangzott el azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen Bakonyi Tibor, a Főgáz vezérigazgatója és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke 2012-ig szóló támogatói szerződést írt alá. A több olimpikon - Martinek János, Csollány Szilveszter, Kósz Zoltán - jelenlétében megkötött megállapodás értelmében a Főgáz Zrt. a Magyar Olimpiai Csapat és a MOB aranyfokozatú szponzorává, valamint a MOB környezetvédelmi programjának, és olimpikon Életút-programjának kiemelt támogatójává vált.

Bakonyi Tibor emlékeztetett arra, hogy a környezetvédelem és a környezettudatos magatartás hagyományos része a Főgáz társadalmi felelősségvállalásának, ezért a MOB környezetvédelmi programjának is kiemelt támogatója kívánt lenni. Bakonyi arról is beszélt, hogy a 154 éves gázművek mindig segítette a dolgozók rendszeres mozgását, s több mint 20 olimpikon - például Hidegkuti Nándor labdarúgó, vagy Körmöczi Zsuzsa teniszező - kezdte sportpályafutását a cég dolgozójaként.

Schmitt Pál kiemelte: „nem lehet olyan nehéz helyzet, hogy ne támogassuk a fiatalok sportolását.”

A sportolók nevében Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó, a MOB sportolói bizottságának vezetője mondott köszönetet a támogatásért.