Akár kétszáz fős is lehet a 2012-es olimpiai csapat

2010.07.28. 15:05

Az olimpiai "A" kerethez jelenleg 471 versenyző tartozik, közülük a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) várakozása szerint 20-22 sportágban 180-200 fő harcolhatja ki a londoni részvétel jogát.

Erről Molnár Zoltán MOB-főtitkár beszélt azon a szerdai, budapesti eseményen, amelyen a Samsung Electronics Magyar Zrt. három évvel meghosszabbította arany fokozatú támogatói státusát a MOB-bal.

Molnár Zoltán még hozzátette: a magyar sport jövőjét tekintve biztató az új kormány szemlélete, sporthoz való hozzáállása, a körülmények pozitív változása miatt az olimpiai bizottság tervezi, hogy megemeli a Gerevich ösztöndíjak összegét, illetve azt, hogy megduplázza a Bay Béla ösztöndíjban részesülő edzők számát.

A szerdán aláírt támogatói megállapodás 2012. december 31-ig szól, így a kezdetektől immár 17 évet ölel át.

Szang Heung Sin, a Samsung európai elnöke megemlítette: vállalata amellett, hogy a MOB arany fokozatú partnere, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság topszponzorai közé tartozik, kiemelten támogatja az olimpiai fáklyafutást, továbbá az atlétikát, valamint a Chelsea labdarúgócsapatát is.

Schmitt Pál MOB-elnök - megválasztott köztársasági elnök - az újabb támogatást megköszönve kiemelte, hogy a cég a MOB egyik legrégebbi szponzoraként a magyar csapat mellett lesz az első ifjúsági olimpián.