Petráhn és Olteán is kiesett az atlétika-Eb-n

2010.07.30. 13:03

Petráhn Barbara kiesett a 200 méteres síkfutás előfutamában a barcelonai atlétikai Európa-bajnokság pénteki versenynapján. A 400-on 16. Petráhn 24.07 mp-cel hatodikként, azaz utolsóként ért célba futamában. Eredménye papírforma, mivel vetélytársai mind jobb időkkel rendelkeztek nála.

Olteán Csongor egy hellyel lemaradt a döntőről, így kiesett gerelyhajításban. A 26 éves versenyző az utolsó pillanatban került a csapatba, a nevezési határidő lejárta előtt érte el 78,93 méterrel idei csúcsát - ami egyben élete második legjobbja. A selejtezőben viszont 81 méter volt a szint, amit nem sikerült megközelítenie. A hol szemerkélő esőben, hol tűző napsütésben Olteán 76,53-mal kezdett, de javítani nem tudott, 75,05 következett, majd harmadik kísérletét elrontotta.

„Kicsit zavart az ellenszél, mert szerettem volna 78 méter körül dobni” - mondta Olteán, aki csoportjában a nyolcadik helyen zárt - a szintet csak ketten teljesítették. A második csoport versenye során egészen az utolsó dobásokig reménykedhetett, hogy csak négyen előzik meg, végül azonban öten kerültek elé, így egy hellyel lemaradt a 12-es fináléról.