Szeged rendezi a 2011-es kajak-kenu vb-t

2010.07.31. 17:29

Immár biztos, hogy jövőre Szeged rendezheti a londoni olimpiára is kvalifikáló kajak-kenu világbajnokságot - tájékoztatta szombaton az MTI-t Schmidt Gábor, a hazai sportági szövetség (MKKSZ) főtitkára.

"Itt vagyunk Moszkvában, az utánpótlás Eb-n, és ma találkoztam José Perurena Lópezzel, a nemzetközi szövetség elnökével, aki arról tájékoztatott, hogy a Board tagjainak nem volt ellenvetése Szegeddel kapcsolatban, azaz biztosan mi rendezhetjük 2011-ben a vb-t" - mondta Schmidt, aki hozzátette: a viadalra augusztus 18-22-én kerül majd sor a Maty-éren.

A nemzetközi szövetség, az ICF végrehajtó bizottsága múlt pénteken, Lausanne-ban egyhangúlag döntött úgy, hogy a magyar szövetség és Szeged legyen a 2011-es olimpiai kvalifikációs síkvízi kajak-kenu vb házigazdája, de erre még az ICF legfelsőbb testületének, a Boardnak is rá kellett bólintania.

Eredetileg a franciaországi Vichy kapta a jövő évi rendezés jogát - éppen a csongrádi megyeszékhely ellenében -, a helyi szövetség azonban egy hónapja visszalépett. A legutóbb 2006-ban vb-házigazda Szeged áprilisban elnyerte a 2013-as vb rendezési jogát, de az új helyzet miatt várhatóan attól a viadaltól visszalép.