Sidi első helyen döntős összetettben a sportlövő-vb-n

2010.08.04. 12:07

Sidi Péter tartja kiváló formáját a müncheni olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon, melynek szerdai napján első helyen jutott be a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett versenyének döntőjében.

A vb-n eddig is remekül szerepelt, légpuskában ezüstérmes, fekvőben pedig negyedik komáromi sportoló Európa-bajnoki címvédőhöz méltóan lőtt az összetett alapversenyében, fekvő, álló és térdelő testhelyzetben is remekül célzott, és kiemelkedő, 1178 körös eredménnyel zárt az első helyen.

A tavalyi évben a világ legjobb férfi sportlövőjének megválasztott Sidi kiváló helyzetből várhatja a 12:45 órakor kezdődő döntőt, ugyanis a második helyen álló dél-koreai Han Dzsin Szeop 1176, míg a harmadik szerb Nemanja Mirosavljev 1174 kört ért el a 3x40 lövés során. Ebben a számban 119 lövő nevezett, a keddi selejtező után 70-en léphettek lőállásba szerdán. A másik két magyar, Jákó Csaba és Hári Péter nem tudta kvalifikálni magát a szerdai versenybe.

Az összetettben öt olimpiai kvóta talál gazdára Münchenben, ám Sidi már nem szerezhet újabbat, mivel rögtön az első számban, a szombati légpuskában szerzett egyet.