Szerelmeiknek üzentek az aranyérmesek

2010.08.13. 13:26
Mutina Ágnes, Dara Eszter, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn, az aranyérmes váltó mind a négy tagja a szeretett férfi nevét írta a bal tenyerébe, és meg is mutatta a kamerának az eredményhirdetéskor.

56 éve nem volt aranyérmes váltója Magyarországnak, a 4x200 női váltó a budapesti úszó Európa-bajnokságon szakította meg a sorozatot, két tizeddel verte az esélyesebb franciákat.

Mutina Ágnes kezdett, az első helyen volt az első résztáv után, a kilenc számban induló Dara Eszter következett, majd a világbajnok Hosszú Katinka jött, végül Verrasztó Evelyn, aki jó egy órával a rajt előtt épp Hosszútól kapott ki egy századdal a 200 vegyes döntőjében. Mindannyian két percen belül úsztak, és csak a 2. váltás után nem vezettek.

A dobogó tetején mindannyian szerelmük nevét írták tenyerükre. Mutina Ágnes Verrasztó Dávidét, így Verrasztó Evelyn, aki mindig öccsének szokott üzenni, most a kajakos Dombi Rudolfnak integethetett (Dombi az Európa-bajnokságon ezüstérmes négyes tagja volt, szép jövő előtt áll.)

Dara Eszter kezén a Dinnye feliratot olvashattuk, ami Pulai Bence beceneve, Pulai 200 pillangón úszott a Margitszigeten.

Hosszú Katinka amerikai - Los Angelesben élő - barátjával tudatta, hogy Magyarországról is gondol rá. A férfiról titok, kicsoda, ezért is írta ezt a kezére: Titok.

Hosszú 200 pillangón aranyesélyes, csak annyit mondott a vasárnapi számról, mivel nincs benne mellúszás, jó esélyei vannak.

Mutina a második, Verrasztó a negyedik helyen jutott a 200 gyors döntőjébe. Szombaton tehát harcban lehetnek az érmekért.

A videó az m1 felvétele.