Most már csak kiverjük a Dinamót

2010.08.19. 15:34

Európa Liga: Debrecen-Liteksz, 19.00, Nyíregyháza, Győri ETO-Dinamo Zagreb, 21.00, Győr.

A magyar csapatok jó ellenfeleket kaptak, most a pályán kellene megmutatniuk, hogy tényleg jó a sorsolás.

Az Európa Liga főtáblájáért még versenyben lévő két magyar csapat bajnokot kapott: a Debrecen a bolgár Liteksz Lovecset, a Győr a horvát Dinamo Zágrábot.

Mindkét magyar nyerhet, a Loki dupla pénzt hoz, a Győr hazai sikere mellett 2,8-as az odds. A debreceni döntetlen 3,2-szeres, a vendéggyőzelem 3,5-szeres pénzt hoz. A Győr nem esélyes, mert a Dinamo győzelme 2,3-szoros pénzt ér, a döntetlennél ebben az esetben is több mint háromszoros a kifizetés.

A Győr az elmúlt húsz év legnevesebb csapatát (a francia Montpellier-t) búcsúztatta hazai veresége után idegenben, tizenegyesrúgásokkal.

Most könnyebb a helyzete, igaz, két eltiltottja is van, de a Dinamónál mostanában csak a zűrökről lehet hallani, a horvát tengerparton nyaraló bosnyák Halilhodzsicsot kérték meg, hogy tegyen rendet.

A klub tavaly az EL csoportkörében szerepelt, akkor is a BL-ből érkezett, és a skót Heartsot verte a főtáblára jutásért. Hazai pályán négy góllal nyert, idegenben kettővel kapott ki.

A gól nélküli félidő 2,7-szeres pénzt ér, van benne kockázat, de megtehető, mert nyilván nem fognak egymásnak rontani a csapatok, és jó eséllyel csak a második félidőben döntik el, melyikük a jobb. Ha maximum egy gól lesz a meccsen, 3,25-szörös pénzzel kalkulálhatunk.

Ha a Zágráb nem lőne gólt, 3,5-szeres a nyeremény. Ha a félidei döntetlen után nyer az ETO, 6,5-szeres a kifizetés.

A Dinamo kétszer verte ki eddig az MTK-t, egyszer a ZTE-t, magyar csapatnak még sohasem sikerült kiütnie.

A Győrnek komoly esélyei vannak, hiszen egy jól összerakott, masszív védelemmel rendelkező csapat, Pintér Attila fanatizmusa pedig átragadt a játékosokra. A sorozatban eddig hat meccsből négyszer nyert.

A Dinamo a nagy nevek – Rukavina, Cufré - ellenére a négy meccséből egyet nyert csak meg, akkor 5-1-re verte a szlovén Kopert. A Seriff Tiraspolt ugyanakkor nem sikerült legyőznie, idegenben és hazai pályán is 1-1-et játszott, végül tizenegyesekkel esett ki.

280 millió forintot fizet az EL főtáblája, a horvátoknak javítaniuk kellene, de könnyen előfordulhat, annyira bíznak magukban, hogy majd csak a visszavágón szeretnének mindent kiadni.

A Debrecen tavaly is játszott a bolgár bajnokkal, de akkor a BL-főtábla volt a tét. Egy éve kettős győzelemmel ment tovább a Levszki ellen Herczeg András csapata.

A bravúrok megismételhetőek, de a játékoskeret valamelyest gyengült a tavalyihoz képest. A Liteksznek erős volt a szlovák bajnok Zilina a BL-ben, ezért került át ide.

Ha a Debrecen félidei döntetlen után nyerne, 4,75-szörös a pénz. Majdnem tízszeres a nyeremény, ha összejönne a 2-0-s siker, mint egy éve a Levszki ellen.