Japán aranyérmek a cselgáncs-vb utolsó napján

2010.09.13. 13:09

A francia Teddy Riner nem lett a cselgáncs első ötszörös világbajnoka, miután tokiói olimpiai kvalifikációs vb zárónapján óriási meglepetésre kikapott a nyílt kategória döntőjében.

A guadeloupe-i születésű óriás (208 cm, 128 kg) csütörtökön megnyerte a +100 kg küzdelmeit, ezzel feliratkozott a négyszeres aranyérmes japán Naoja Ogava, Sozo Fudzsi, Jaszuhiro Jamasita és a szintén francia David Douillet mellé az örökranglistán, és ha a nyílt kategóriában is diadalmaskodik, ő lehetett volna az első ötszörös világbajnok dzsúdós. A hétfői fináléban viszont egy értékelhető akció nélküli találkozón hosszabbítás után, bírói döntéssel alulmaradt a hazai közönség előtt szereplő Kamikava Dajkival szemben. A 21 éves Rinernek ez volt az első veresége a 2008-as pekingi olimpia óta, ahol bronzérmet szerzett. A zárónapon már nem volt magyar érdekelt.

Férfiak, nyílt kategória, világbajnok: Kamikava Dajki (Japán), 2. Teddy Riner (Franciaország), 3. Tacsiama Hiroki (Japán) és Szuzuki Kejdzsi (Japán)

Nők, nyílt kategória, világbajnok: Szugimoto Mika (Japán), 2. Csin Csien (Qin Qian, Kína), 3. Tacsimoto Megumi (Japán) és Tea Donguzasvili (Oroszország).