Az olimpia a tét a ritmikus gimnasztika vb-n

2010.09.17. 18:05

A Moszkvában hétfőn kezdődő ritmikus gimnasztika világbajnokságnak külön tétje van a Buda Júlia, Hauser Judit, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária, Vándor Ágnes, Katona Barbara alkotta magyar együttes kéziszercsapat számára, ez ugyanis már előkvalifikációs világverseny a londoni olimpiára.

A hazai szövetség pénteki tájékoztatása szerint a magyar együttesnek az első húszban kell végeznie ahhoz, hogy a jövő évi kvalifikációs világbajnokságon részt vehessen. "Ez a vb nagyon nagy jelentőségű a lányok számára. A felkészülési időszakban jól teljesítettek, voltak kisebb-nagyobb holtpontok, de ez teljesen természetes - mondta Berek Irina szövetségi kapitány. - Úgy vélem, nem lehet kérdéses az első húszba kerülés, sőt az álmom akkor teljesülne, ha valamelyik szerrel egy finálé közeli helyet tudnának elcsípni."

A csapatoknak az első körben kétszer kell szőnyegre lépniük; az ötkarikás gyakorlatot, valamint a 2 kötél, 3 szalagos produkciót az egész mezőny bemutatja jövő hét szombaton, ez alapján hirdetnek összetett eredményt. A szerenkénti legjobb nyolc közé jutott együttesek a döntőben szerepelnek másnap.

A kéziszer-csapat tagjai keddig Magyarországon készülnek, míg az egyéniben induló Vass Dóra, Forray Fanni és Szalóky Violetta már a helyszínen gyakorol.

A program:
szeptember 20., hétfő: egyéni selejtező (karika, kötél)
szeptember 21., kedd: egyéni selejtező (karika, kötél) és szerenkénti finálé (karika, kötél)
szeptember 22., szerda: egyéni selejtező (szalag, labda)
szeptember 23., csütörtök: egyéni selejtező (szalag, labda) és szerenkénti finálé (szalag, labda)
szeptember 24., péntek: egyéni összetett döntő
szeptember 25., szombat: együttes kéziszercsapat selejtező (öt karika, szalag-kötél)
szeptember 26., vasárnap: együttes kéziszercsapat döntők (öt karika, szalag-kötél)