Három érem az egyetemi és főiskolai sportlövő-vb-n

2010.09.19. 17:33

Remekül zárta a magyar csapat a lengyelországi Wroclawban rendezett egyetemi és főiskolai sportlövő-világbajnokságot, miután vasárnap a férfi légpuskás csapat győzött, Szollár András ezüstérmes lett trapban, utóbbiban a magyar trió a harmadik helyen végzett.

A szombaton a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses viadalában bronzérmet nyerő Hári Péter, Somogyi Péter, Veres Ádám összeállítású csapat - a magyar küldöttség tájékoztatása szerint - 1764 körös teljesítménnyel végzett az első helyen légpuskában. Egyéniben Hári volt a legjobb: 691,1 körrel a nyolcadik lett.

A férfi traposoknál Szollár András is közel volt a győzelemhez, a 119 korongos alapverseny után 22 korongot talált el a fináléban, s 141 korongos összteljesítménnyel holtversenyben állt az élen lengyel riválisával, aki a szétlövést 6-5-re nyerte meg. Csapatban Szollár Kovács Gusztávval és Teplán Lászlóval kiegészülve, 333 koronggal lett bronzérmes.

Veres Kata is jól szerepelt vasárnap, mivel a kisöbű sportpuska 3x20 lövéses számában, 678,5 körös eredménnyel a negyedik helyen végzett.

A magyar csapat kiemelkedő vb-n van túl: a korábbi napokon három ezüst- és egy bronzérmet szerzett. Hári a kisöbű sportpuska fekvő számában lett második, csakúgy mint Csonka Zsófia, illetve a Csonka, Babicz Sára, Mónus Ágnes összeállítású trió a női sportpisztolyosok 30+30 lövéses versenyében.