Cél: a magyar röplabda felfuttatása

2010.09.30. 12:55

Hosszú távra tervez a Magyar Röplabda Szövetség új vezetése: Tóth Tamás, a szervezet elnöke kiemelte, hogy a cél mindenképpen a sportág felfuttatása.

"Fontos időszak veszi kezdetét a magyar röplabdázásban, szeretnék újra felvirágoztatni ezt a sportágat" - mondta Tóth Tamás. A sportvezető három távlati gondolatot fogalmazott meg: a szövetség elkészíti a magyar röplabdasport 2020-ig tartó stratégiai tervét, amelyben eredményességi elvárások is lesznek. Jelezte, természetesen meg kell teremteni az ehhez szükséges financiális hátteret is. A második fontos célnak a sportág tömegesítését nevezte, melynek érdekében "egy agresszív marketing kommunikációs folyamattal" szeretnék közelebb hozni a röplabdát az emberekhez. A harmadik pont az olimpiai programban is komoly szerepet játszó strandröplabdázás további népszerűsítése lesz. A csütörtöki sajtótájékoztatón köszöntötték Kotsis Attilánét, a magyar röplabdázás legendás alakját, akit beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába. A beiktatási ceremónia október 21-22-én lesz az egyesült államokbeli Hoyoke városában.

"Óriási megtiszteltetés, hogy bekerültem, és képviselhetem Magyarországot - mondta a 82 éves Kotsis, aki három olimpián szerepelt szakvezetőként a magyar női válogatottal. - Mindig az volt a célom, hogy ezt a kis országot a nagyok közé emeljem. Nálunk a merítési lehetőség soha nem volt olyan, mint például Oroszországban. Most az lenne a legfontosabb, hogy minél többen kezdjenek el röplabdázni, hiszen csak ekkor lehet kiválasztani a megfelelő anyagot."

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezető, korábbi modell - az Újpest igazolt játékosa - lesz a sportág hazai arca.