Negyedszer lesz Budapesten Lovas Világkupa

2010.10.06. 12:43

Negyedszer rendezik december 3. és 5. között a Lovas Világkupára és Showra, illetve ismét lesz Nemzeti Lovas Gyermeknap a Papp László Budapest Sportarénában. A szervezők szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is rendeznek díjugrató és a négyesfogathajtó Vk-versenyeket, előbbi esetében nyolc versenyszámban mérik össze tudásukat az indulók. A fogathajtók viadalán a jelenleg világranglista-vezető, hatszoros világbajnok Lázár Zoltán mellett Dobrovitz József képviseli Magyarországot. Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke elmondta, a 150 millió forint összköltségvetésű eseményen a hivatalos versenyek mellett az idén is számos külföldi és hazai lovas tart bemutatót.

„A jelenleg Kentuckyban zajló világjátékokon hatalmas sikert értünk el hétfőn, amikor Szász Sándor harmadik lett vadászugratásban - emlékeztetett Lázár. - A Kentuckyban versenyző csapat természetesen eljön majd a rendezvényre, amelyen a magyar lovassport élvonalába tartozó sportolók mellett a világranglisták elejében elhelyezkedő külföldi lovasok is tiszteletüket teszik.”

Az elnök hozzátette, a bemutatók között az elmúlt években megszokottakhoz hasonlóan kiemelkedő produkciókat láthatnak majd az érdeklődők szinte az összes szakágból, Kassai Lajos lovasíjász pedig az esemény keretein belül próbálja megdönteni a pajzslövészet világrekordját.

„Külön öröm számunkra, hogy második alkalommal tudjuk megrendezni a Nemzeti Lovas Gyermeknapot, amelyre december 3-án kerül sor. Reméljük, a tavalyi 14 ezres létszámhoz hasonlóan ismét szép számmal érkeznek majd a gyerekek a lelátóra” - fogalmazott Lázár. Az elnök azt is elárulta, az idei rendezvényen a hang- és fénytechnika is megújul, a szünetekben pedig egy profi lemezlovas szórakoztatja majd a közönséget. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jegyárak nem változtak, az első napon délelőtt 2000, délután 3000, a másodikon délelőtt 2000, délután 6000, a zárónapon pedig egész napra ugyancsak 6000 forintba kerülnek a belépők.