Sportminiszteri találkozó Belgrádban

2010.11.04. 17:30 Módosítva: 2010.11.04. 17:32

A sportbeli és doppingellenes jövőbeni együttműködés kereteinek hivatalos kialakítása, a kommunikáció felvétele és a közös munka fontosságának deklarálása volt a célja annak a csütörtöki, belgrádi tanácskozásnak, amelyet Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEMFI) sportért felelős államtitkára és Sznezana Szamardzics-Markovics szerb ifjúsági és sportminiszter folytatott.

A NEMFI-közlemény kitér rá, hogy a megbeszélésen szó esett a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által is elismert közép-európai regionális doppingellenes szervezet (CEADO) feladat- és hatáskörének kidolgozásáról, működésének megerősítéséről is. A CEADO elnökének nemrégiben Tiszeker Ágnest, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetőjét választották, ám még nem iktatták be hivatalába.

A két politikus egyeztetett a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) legfontosabb döntéshozó szervének, az Alapító Tanácsnak november 21-i, montreali üléséről is. A tanács tagja az Európai Unió képviseletében Magyarország és az Európa Tanács delegáltjaként Szerbia is, és a kanadai ülésen az EU képviseletét - Spanyolország és Belgium képviselői mellett - Czene Attila biztosítjacsal találkozott.