Három magyar aranyérem a lábtoll-labda Eb-n

2010.11.11. 22:16
A marseille-i lábtoll-labda Európa-bajnokság első versenynapján mindhárom számot magyar egységek nyerték. Tóth Gábor és Mile Alexandra egyéniben győzött, míg Tóth Gábor Kapás Ágnessel a vegyespárosban is Európa-bajnoki címet szerzett.

A férfi egyéniben Tóh Gábor csoportmeccseit hibátlanul hozta. Az elődöntőben a finn Pekka Marjamäkit győzte le két játszmában. A döntőt a német David Zentarrával játszotta. A két versenyző legutóbbi meccsén, a júliusi zhongsani világbajnokságon a német bizonyult jobbnak, 2-0-ra verte akkor Tóthot. A magyar játékos most visszavágott, bár nehezen indult a meccse. Az első játszmát, a végéré feljavuló Zentarra ellen csak 21-19-re tudta nyerni. A második játszmában azonban eggy pillanatra sem engedett ki, és 21-10-zel fejezték be a meccset. Tóth Gábor 2003-as és 2005-ös győzelme után ezzel harmadik egyéni bajnoki címét szerezte, emellett vegyespárosban is van egy győzelme 2008-ból.

Kapás Ágnessel az oldalán most megvédte címét, és ezzel ötszörös Európa-bajnok lett. A vegyespárosban címvédőhöz méltóan játszottak, a selejtezőben a szerb, a lengyel és a francia egységet verték. Az elődöntőben Szlovákiát 2-0-ra győzték le. A döntőben a német páros sem jelentett nekik gondot, két sima szettben (21-11, 21-13) lettek újra Európa-bajnokok.

A női egyéniben szintén magyar győzelem született. Mile Alexandra játszmát sem vesztve szerezte meg az Európa-bajnoki címet. A csoportmeccseit könnyedén nyerte. A döntőben a lengyel Lídia Kadzielawa sem tudta komolyan megszorítani, bár mindkét játszmában a lengyel kezdett jobban. Az első szettben 21-17-re győzött Mile, a második szettben 14-14-ig együtt haladtak, de onnan már a magyar lábtoll-labdázó fölénye érvényesült, és már pontot sem adott ellenfelének. (21-17)

Az Eb csütörtökön a férfi és női páros versenyszámokkal folytatódik a magyar válogatott is itt bajnoki esélyekkel versenyez.

Eredmények:
Férfi egyéni
1. Tóth Gábor (Magyarország)
2. David Zentarra (Németország)
3. Pekka Marjamäki (Finnország)

Női egyéni
1. Mile Alexandra (Magyarország)
2. Lídia Kadzielawa (Lengyelország)
3. Jasmin Simosek (Németország)

Vegyes páros:
1. Kapás Ágnes, Tóth Gábor (Magyarország)
2. Jasmin Simosek, Phillip Münzner, (Németország)
3. Galai Tamara, Sinkovics Edvin (Szerbia)