Huszár Erika 11 milliót keresett az olimpián

2010.02.26. 09:03 Módosítva: 2010.02.26. 09:03
Téli sportoló még sohasem érdemelt ki akkora jutalmat, mint Huszár Erika a Vancouverben. Szerencséje is volt, de becsülettel harcolt.

A kormány érvényben hagyta a nyári olimpiai eredményességi jutalmazást, ezért a vancouveri téli olimpián rövid pályás gyorskorcsolyában ötödik női váltó tagjai fejenként 5,6 millió forintot kapnak. Darázs Rózsa, Keszler Andrea és Heidum Bernadett ennyire számíthat, ha hazatér. (Utóbbi még gyarapodhat is, mert ezren még versenyben van.)

Huszár Erika a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1500 méteres számának döntőjében
Huszár Erika a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1500 méteres számának döntőjében

A negyedik tagnak, Huszár Erikának ehhez még hozzájön az egyéni hatodik hely (1500 méter) miatt hatmillió. Ő keresett a legjobban, Torinóban is ő volt a legeredményesebb, Kanadában pedig pályafutása alatt már harmadszor szerzett olimpiai pontot, erre korábban még nem volt példa.

Huszárnak többször szerencséje volt, mert az egyéniben hárman is elcsúsztak előtte, úgy kerülhetett a döntőbe. Erre szokták mondnai, végig is kell érni, vagyis semmit sem von le az eredményéből, hogy kiestek előle (ezer méteren ugyanakkor kissé értelmetlenül kizárták).

A fináléban jól osztotta be erejét, kanadai és bolgár riválisát is megelőzte.

A váltóban hatodik lett volna eredetileg, de a győztes Dél-Koreát kizárták.