Magyar politikai botrány vette el az osztrák síaranyat

2010.02.26. 09:39 Módosítva: 2010.02.26. 11:06

A Vaskaputól a lengyel búzamezőkig, az alpesi hüttéktől a hucul kalyibákig, minden Monarchia-drukker ugyanazon rágódik ezekben a nehéz pillanatokban: "Mi a Meinl-kávéba tunkolt szakállamtitkár történhetett Görgl Erzsébettel és az osztrák alpin hajadonokkal?"

És sok hű alattvaló nem tudja elhessegetni a gondolatot, hogy itt bizony a Test Ördögének kénköves jelenléte érezhető, az a romlott princípium, ami még egy olyan makulátlan embert is megszédített Schratt Katalin fejedelmi dudái képében, mint az öreg császár.

Beszélnek valami rác diákról, a nagytermészetű Princip Gavrilóról, aki tánsportlövő lehet, vagy biatlonos, mert a Lingerie Kurier szerint "állandóan felajzott fegyverrel jár", s "nagyobb benne a lőinger", mint egy szakasz császári dragonyosban.

Hogy miért lamentálok itt az alpin dámákról és pikáns botrányról? Birodalmunk csecsszopói is tudják, hogy soknemzetiségű hazánk milyen sokat várt ettől a naptól, nevezetesen aranyakat, és elsősorban a skíelőktől. Az első, még szerdán megrendezett futam után olyan makulátlan és ragyogó volt a nők herkulesi szlalomjának eredménylapja, mint Schratt Katalin míderje kebeltájt. Első volt Görgl Böbe, harmadik Zettel Katalin, negyedik Brem Éva-Mária az osztrák reprezentatívból, és boldog birodalmunk polgára volt az ötödik helyezett szlovén Maze Tina.

Ehhez képest mi történt a második fordulóban? Hát kérem, finoman és csipkézetten fogalmazok, ha azt mondom, dámáink kipukkantak, mint Rudolf főherceg a mezőkovácsházi babfesztiválon. Mintha ólomból lettek volna a skík a korszerű, szendvicsszerkezetű nyírfakéreg helyett. A második kör helyezési számai így néztek ki az 1-3-4-5-höz képest: 15-19-18-11. Úgy bizony, megmagyarázhatatlan hanyatlás ez. Nem akarok huhogni, de pár ilyen, és fuccs a Birodalomnak, nevetnek rajtunk már a moldáv körlingesek is. Viccesnek hathat ez a panaszszó, hiszen így is a dirndli alá dughattunk egy ezüstmedált Maze Tina és egy bronzot Görgl Erzsébet révén, de nagyobb sanszot hagytunk ki az aranyra az uralkodói família egyesített arcszőrzeténél is. Nyert az ismertlen német diáklány, Rebensburg Viktória. A Monarchia közvéleménye tehát a második fordulós összeomlás okait kutatja, és virgonc fegyverű rác diákokra mutogat.

Pedig az igazi ok egészen más!

Blogunk kivételesen nem csak a száját tépte, de igazi oknyomozást folytatott, így meghökkentő tényeket tárhatok a szkeletonszerető publikum elé. A párját ritkító bukás oka nem huncutkodás, sajnos főleg nem interraciális lészbikus gruppenhuncutkodás, hanem az, hogy dámáink belekeveredtek a magyar választási kampányba.

Helyi idő szerint szerdán este nyolc óra tájban két pirospozsgás, pinabajszos fiatalember jelent meg az osztrák skíreprezentatív szálláshelyén. A Jobbik nevű párt emberei voltak. Érdeklődtek, hogy valamely sportdáma nem magyar állapolgár-e, aztán ezer dukátot ajánlottak Brem Éva-Máriának, ha belémondja a kamerába, hogy "Cigánykodással sosem jutottam volna idáig". Belémondta, de belé is tört a vorlarlbergi hajadon nyelve a trükkös magyar nyelvbe, torka pedig megfázott.

Ezután futott be egy vidám leányokból és ifjakból álló csapat. Egy ember magasságú üveghengert vonszoltak magukkal, melyből oldalra cső ágazott ki és benne füst gomolygott, testükön T-pólóing feszült, rajta egy dús szakállú, félvérgyanús fiatalember, bizonyos Csé Gevara arcképe. A füstöt megkóstoltatták Zettel Katalinnal, aki innentől kezdve csak azt ismételgette, hogy "Gyermekek? Művészet? Ideák? Sutba velük, életem ezentúl a szelektív hulladékgyűjtésnek szentelem."

Már-már lenyugodtak a kedélyek, a reprezentatív majdnem álomba merült, amikor, ki tudja honnan és hogyan, szinte a selyemálarcos kémekre jellemző profizmussal egyszerre csak ott termett a sícipőszárító helyiségben egy fess magyar fiatalember, aki Somogyi Zoltánként mutatkozott be. Szó szót követett, és a slágfertig gigerli - maga a császári titkosszolgálat sem érti, hogyan - meggyőzte Görgl Böbét, hogy vállaljon szerepet az MDF országos listáján, Nancy Reagan és Kim Dzsongil között, biztos befutó pozícióban.

Csoda-é, ha az olympiádi futamon aztán mindannyiuk feje egészen másutt járt, mint a lábuk?

Dráma ez, kedves olvasók, szomorújáték és siratóének, hogy büszke Monarchiánk sasnőit magyar törpepártok rántsák le a televénybe. És akkor még nem is beszéltem a nap másik keserű, de ehhez képest kisebb csalódásáról, a nordikus összetett nagysáncversenyéről, ahol ugrás után hiába előzte meg Práter-hossznyival a mezőnyt az osztrák Gruber Bernhárd, két gyarmatokról származó, amerikai legény több tucat másodperces hátrányból lehajrázta őket.

Hiába írtam évtizedeken át dörgő vezércikkeket az Osztrák-Magyar Sportba arról, hogy ha eredményes Monarchia-válogatottat akarunk, akkor a gyarmatosítás erőteljes kormányzat támogatására van szükség.

Ez egy következmények nélküli Monarchia!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport