Overdose az első számú favorit Ascotban

2011.04.22. 09:29

Overdose berlini győzelme Angliában is komoly visszhangot keltett , a Royal Ascot kiemelkedő sprintfutama, a Group I-es King’s Stand Stakes oddsait elsőként közzétevő három angol bukméker közül jelen pillanatban kettőnél is ő az első favorit, írja a pannoniaoverdose.hu.

Az esélyek még sokat változhatnak, hiszen csak a nevezés első köre csak zárult le. Jelenleg 59 ló szerepel a listán, de a többkörös nevezési procedúrából kettő még hátra van, így május 24. és június 12. után szűkülni fog az erős mezőny.

Kiváló amerikai és ausztrál lovakat is neveztek, de nincs olyan, amelyik klasszisokkal emelkedne a többiek fölé, az Európában versenyző sprinterek ugyanis az elmúlt időben többnyire körbeverték egymást.

A legtekintélyesebb William Hill hozta nyilvánosságra először oddsait:
8-1 Overdose
10-1 Lady Of The Desert
10-1 Markab
10-1 Star Witness
14-1 Astrophysical Jet
14-1 Kinsale King

A cég szóvivője úgy nyilatkozott a Racing Postban, a világ első számú lóverseny szaklapjában: „A King’s Stand Stakes most is heves vitákat kiváltó látványosságnak ígérkezik. A rejtélyes Overdose hírneve miatt biztosan népszerű választás lesz a fogadók körében, sokan szinte vallásos tisztelettel követik.”

A Bet365-nél Overdose még magasabb favorit:
6-1 Overdose
8-1 Lady Of The Desert
10-1 Markab
12-1 Star Witness
12-1 Astrophysical Jet
12-1 Kinsale King
12-1 Stratford Hill

A Ladbrokesnál negyedik, de ott többet fizetnek rá:
8-1 Lady Of The Desert
8-1 Star Witness
8-1 Kinsale King
10-1 Overdose
10-1 Markab
10-1 Kingsgate Native

Az esélyszámok még változhatnak, ráadásul az angol irodáknál még csak ante post-fogadásra van lehetőség, ami azt jelenti, hogy a feltett pénz nem jár vissza, ha a megfogadott ló végül mégsem indul a versenyben.

Overdose lehengerlő győzelemmel tért vissza hosszú sérüléséből, tartalékolva is 8 hosszal, pályacsúccsal nyert a hétvégén Hoppegartenben.