Kunkli két perc alatt végzett a Szörnnyel

2011.05.01. 23:46
A 46 esztendős magyar, a thai-boksz korábbi profi világ- és Európa-bajnoka feladásra késztette a majdnem kétméteres és csaknem mázsával nehezebb Bob Sappet.

Kifárasztania sem kellett, a 70 kilós Kunkli Tivadar a Papp László Sportarénában ötezer néző előtt hamar KO-zta Sappet.

A menetek nélküli, egyik fél feladásáig, vagy kiszámolásáig tartó mérkőzés előtt Kunkli azt ígérte, állni fogja a rohamokat, 3-4 perc után visszatámad. Sapp a várható taktikával kezdett, lerohanta a magyar thai-bokszost, és parasztlengőkkel próbálta leütni. Nem sikerült, de a magyart a kötelekhez szorította, és fogásból ütött többször is fejre.

Kunkli-Sapp

Kunkli egyből támadott, amint kikerült a szorításból, első komolyabb térdrúgásánál Sapp a földre került, de folytatódhatott a mérkőzés. Az elégedetlen nézők közben megdobálták a Szörnyeteget. Sapp már nem tudta lerohanni a magyart, egy újabb térdestől hamarosan megint kifeküdt.

Kunkli-Sapp

Ettől teljesen begőzölt, a Kunklit kilökte a ringből, és a mérkőzésvezetőt is ellökte. Lecsillapították, a meccs folytatódhatott, de alig telt el pár másodperc, Kunkli megint talált, ezúttal bal könyökkel, Sapp jobb szeme fölé.

Sapp kifeküdt, bömbölt, nem akart felkelni, pedig két perc alatt még elfáradni sem volt esélye. Kunkli pályafutásának 390. győzelmét aratta.

Kunkli-Sapp

Megköszönte a közönség bíztatását, és bejelentette, ígéretehez híven abbahagyja. Végig tudta, hogy meglesz a meccs. "Tiszta voltam, végig fedezékben voltam, éreztem, hogy nem lesz baj."