Janics: A 120 kilót levittem negyvenre

2011.05.20. 10:36 Módosítva: 2011.05.20. 11:01

Március elején jelentette be a háromszoros olimpiai bajnok, 28 éves Janics Natasa, hogy gyereket vár, és a szegedi világbajnokságon nem versenyző, hanem háziasszony lesz augusztusban.

Edzője, Kovács László úgy gondolta akkor, hogy ameddig csak lehet, Janics edzésben marad, és már kinézték azokat a kajakokat, amelyekben úgy tud evezni, hogy ne zavarja növekvő hasa. Petrovics Kálmán szakosztályvezető azt emelte ki, nem beteg, hanem várandós, ezért ameddig nem kínos, és kedve lesz, a vízen maradhat.

„Nagyon jó hatással van a többiekre, kezd előtörni belőle az anyai ösztön, anyáskodik a fiatalok felett, de követel is tőlük, és akármilyen magyarázatot nem fogad el, amikor éppen valaki nem teszi meg az előírt penzumot. Továbbra is fontos tagja az egyesületnek, fontos összetartó személyiség” – mondta róla Csonka Gábor menedzser.

A Blikk meglátogatta, és a lapnak elmondta, hogy a 120 kilós súlyzózást már nem bírja, negyven kilóra állt vissza, de 25-30 kilométert megtesz naponta a hajójával, könnyített ritmusban.

Orvosa nem örül neki, hogy kajakozik, de ő tántoríthatatlan. Még nem tudják, hogy a gyerek milyen nemű lesz, de autóbalesetben elhunyt világbajnok édesapjára emlékezve Milannak vagy Milanának fogják hívni.

Janics felvette bolgár edző-férje nevét, és Dusev-Janics Natasának hívják. A hétvégi válogatón természetesen már nem indul, de arra büszke, hogy még mindig az élmezőnyhöz tartozó idővel érne célba.