600-nál lerúgták Overdose egyik patkóját

2011.05.21. 19:40
Overdose Andreas Suboriccsal a nyergében hetedik lett a Temple Stakesen a Haydock Parkban.

A legnagyobb favoritnak tartott és az angol szaklapokban címlapon szereplő pej mén, amely ilyen erős mezőnyben még sosem futott , második próbálkozásra állt be a rajtgépbe. Startja jól sikerült, az 1000 méteres táv kétharmadáig a győzelemért is versenyben volt, de az utolsó 200 méterre visszaesett, hetedik lett.

A futam után kiderült, Overdose 600 méter után elveszítette egyik hátsó patkóját, ez válthatta ki, hogy megváltozott futásának ritmusa. A patkót vélhetően egy mögötte galoppozó ló rúgta le.

Andreas Suborics a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, a pálya nagyon kemény volt, leginkább középen, ahol ők futottak, és ahonnan a víz a széleire folyt. Overdose 600 méterrel a cél előtt elkezdett fölfelé jönni ahelyett, hogy előre ment volna - valószínűleg a kemény pálya és az elveszett patkó miatt tett így -, ezért korábban kellett indítani a tervezettnél.

A hivatalos eredmény szerint Overdose négy hosszra a győztestől ért célba, de a futam erősségéről sokat elárul, hogy Sole Power ideje csak három tizeddel maradt el a pályarekordtól, így ez az egyik legjobb lefutási idő a verseny történetében.

A pálya szpíkere a verseny után elmondta a közönségnek és a tévériportereknek, Overdose-t a futása alapján indítani kell Ascotban, hiszen sokáig versenyben volt, csak az utolsó kétszázon kell javítani.

A végeredmény, TEMPLE STAKES (Group II.), 1000 m

1. Sole Power
2. Kingsgate Native
3. Prohibit
4. Borderlescott
5. Group Therapy
6. Rose Blossom
7. Overdose
8. Hamish McGonagall
9. Stone of Folca
10. Tangerine Trees
11. Markab
12. New Planet
3/4 hosszal győz, majd 1/2, 3/4, 1, 1/2, 1/2, 1/2, fej, fej, 1 1/2, 2 hossz
A győztes ideje: 0:57,67