Negyven ország búvárúszói a hódmezővásárhelyi vb-n

2011.05.26. 15:00

Negyven országból közel 400 versenyzőt, sportvezetőt várnak a július 28. és augusztus 6. között Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezendő uszonyos és búvárúszó világbajnokságra.

Amint Horváth Zoltán referens csütörtökön elmondta: a rajtig az uszodát fejleszteni kell, erre közel 20 millió forintot költ az önkormányzat. Kiemelte: kell sötétítő, hogy ne csillogjon a víz, plusz öltözőszekrények, a folyamatos online-közvetítéshez kiépítik az internethálózatot, az eredményhirdetésekhez új minőségi dobogóra és zászlófelvonóra lesz szükség. Karbantartási munkákat is elvégeznek (ajtók cseréje, festés), de beszereznek rendezvénysátrat, műanyageszközöket, függönyöket, amellett a nyitó- és záróünnepségre, s a delegációknak szánt ajándékokra, pólókra is áldozni kell. A munkák, a beszerzések folyamatosan zajlanak. A televíziós közvetítésről tárgyalnak.

A megújuló uszodában egy edzőtábort már tartott a magyar válogatott, amely a vb előtt közvetlenül újra teszteli a létesítményt.

„Jó szereplésre, magyar éremesőre lehet számítani, ezért bízunk benne: a közönség érdeklődése is ehhez igazodóan élénk lesz - mondta a Horváth. - Abban is reménykedünk, hogy a számos külföldi delegáció szabadidejében felfedezi városunk szépségeit, és magánemberként családjával, turistaként is visszatér hozzánk.”

Hozzátette: a vb hetére minden szálloda és panzió megtelt a városban, sőt a korlátozott ágyszám miatt több mint 100 vendég Szegeden lakik majd.