Tudott-e súgni Mourinho Fergusonnak?

2011.05.28. 09:31

Barcelona v Man Utd, 20.45, Wembley, BL-döntő
H: 2.00 D: 3.50 V: 3.75

Két éve a Barcelona nyert, de Eto'o már nincs a csapatban, igaz, az angoloknál meg Tevez és Ronaldo.

Egy BL-döntő előtt természetes és megszokott, hogy mindenki elmondja a véleményét, Michel Platiniét ilyenkor illik kiemelni. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, úgy gondolja, a sorozat két legjobb csapata érte el a Bajnokok Ligája döntőjét.

Hozzátette, a MU két éve, a római döntőben erősebb volt, mert Tevez és Ronaldo is a pályán volt, de a mostanit egységesebbnek gondolja, megállapította, hogy csapatként fejlődtek a legtöbbet az angolok.

„Más védekezés kell Messi ellen, mint két éve, Ferguson feltehetően át is variálja a felállást, mert akkor Messi túl sok helyet kapott. Azt hiszem, még egyszer nem követi el ugyanazt a hibát. Az egész meccs kulcsa, hogy a Xavi, Iniesta valamint az argentin alkotta háromszög mekkora sebességgel játszik. Egymás közt, és előre. Ha ezt képesek lefékezni az angolok, lehet esélyük. Nem mondok újdonságot, ha Messi megfordul, kapura fordul, már megállíthatatlan. Ezért jól kell területet fogni.”

Mourinhót vélhetően ezért is hívta fel Ferguson – már a döntőbe jutás után megemlítette ezt a tervét -, bár erről a beszélgetésről keveset hallottunk, Platini sem mondott róla semmit, Rio Ferdinand viszont kijelentette, meg tudják állítani Messit, megvan a terv.

Platini nem titkolta, jó viszonyban van a portugál edzővel, még ha páran igyekeztek is arról beszélni az utóbbi időben, mintha ő a Barca embere lenne.

„Ezekkel nem kell foglalkozni. Mi van, ha nyer a MU? Tetszik a Barca kifinomult játéka, de a Sacchi-féle Milant is élvezettel néztem, majd utána az Ajaxot.”

A francia elnök Rooney-ról is hosszan beszélt, az ő improvizációja is döntő lehet, Giggst is kiemelte, mint aki fontos eleme lehet a meccsnek. Platini azonban úgy gondolja, hogy Vidics lehet a nyerő ember, mert ha előrehúzódik egy szabadrúgásnál, nagyon veszélyes.

Vidics gólja amúgy 12-szeres pénzt ér. Az El Mundo Deportivo Iniestát emeli ki, mint a fontos gólok emberét, hiszen a tavalyi vb-döntőt ő döntötte el, és két éve a Chelsea ellen a 94. percben ő csavarta a bal felsőbe, amivel a Barca döntőbe jutott. Iniesta találta 5,5-szeres pénzt hoz.

A gólszerzők oddsainak élmezőnye: Messi (2,3), David Villa (2,87), Pedro (3,25), Rooney (3,4)