Sylvie Van der Vaart jobb Ronaldinhónál

2011.06.05. 09:39
A sport emberfeletti képességeket képes kihozni bárkiből. Egy varázslatos mozdulat sok gyakorlással is elsajátítható, ha nem megy, kamerával, digitális trükkökkel és egy profi vágóval is tökéletes illúzió teremthető.

Egy-egy felvételt nézve nehéz eldönteni, hogy a hihetetlen pontos dobások, sohasem látott cselek valódiak-e. A sport vírusvideóit szeretjük elhinni, Maradona, Pelé vagy Ronaldinho a pályán is sokszor bizonyított.

A futballistafeleségek ruhákat terveznek, botrányt csinálnak, tévében szerepelnek, a tribünökön is megjelennek. Van der Vaart neje, Sylvie futballozni is tud, első ránézésre technikásabb is, mint a férje.

Kosárlabdában a súlypontemelkedés a legfontosabb, a legjobbak egy méter magasra is felugranak, és ez sohasem csodacipőn múlik. Kobe Bryant egy reklámban mégis ebben hisz, ahogy Jackie Chan módjára felugrik, miközben elszáguld alatta egy Aston Martin.

A svédek olimpiai bajnok magasugrója, Steffan Holm 237 centit tud. Edzésen a gátfutást is gyakorolja, de nem a versenyeken szokásos 1,067 méteres akadályokon, hanem körülbelül 1,80-asok felett ugrik át könnyedén. Elbizonytalanodtunk, lehet, hogy Holm tényleg gumiember?

Tojáslabdás trükkről már mi is írtunk, hasonlóval az All Blacks, az új-zélandi rögbisek is próbálkoztak. A mozdulatok némelyike sok kísérletből összejöhet, de a hordóba betaláló rúgásoknál már nagy a gyanú, átverésről van szó. Hozzáértők szerint az elrúgott rögbilabda sohasem esik olyan szögben, ahogy a videón a hordóba. A játékosok is bevallották, nem minden úgy történt, ahogy látszik.

Az NFL-sztárok már szintén próbálták bizonyítani, hogy pontos dobások, rúgások, elkapások miatt  különlegesek. A jó játékos egy falat áttörve is képes elcsípni egy dobást, oda se nézve, háttal elkap egy labdát, vagy ha úgy hozza a helyzet, elrúgott labdákkal harangozik.

A hordók David Beckhamet is megihlették. Az eddig sem volt kétséges, hogy az angol rúgótechnikája kiváló, mezítláb, üdítővel a kezében, a tengeparti homokban is próbálgatta. A hordókra pont annyira nem fókuszálnak a kamerával, hogy elhihessük, a labda simán beleesett.

Célozni Roger Federer is kiválóan tud, ezt a teniszpályán, reklámokban is sokszor bizonyította, ahol persze egyértelmű, hogy ügyes vágásokkal és trükkökkel állították össze a jelenetet. Federer egyszer éppen egy forgatás közben, természetesen teljesen spontán mutatta meg, hogy legalább olyan ügyes, mint Tell Vilmos. Egy szervával alma helyett kulacsot lőtt le egy stábtag fejéről. Egyszer talán még összejöhet egy ilyen pontos ütés, de alig hihető, hogy valaki képes legyen ezt kétszer egymás után megcsinálni.

Ronaldinho meccseken és edzésen is egyedi cseleket mutat be, nagyszerű lövésekre is képes. Egy vírusvideóban még ezeket is überelte, edzésen tesztelt egy új cipőt. Federerhez hasonlóan ő is mintha csak a napi rutinját végezné, dekázgatás közben háromszor is telibe találta a kapufát, úgy, hogy a labda mindig hozzá pattant vissza.

Ha tud még olyan látványos sportvideókat, amelyek akár igazak is lehetnének, de mégis valami gyanús, küldje el a sport kukac mail.index.hu címre. A legjobbakból új összeállítást készítünk.