Negyedik lett a magyar négyesfogathajtó-csapat Aachenben

2011.07.17. 17:21

Az elrontott vasárnapi akadályhajtás miatt a Lázár Zoltán, ifjabb Dobrovitz József, Dobrovitz József összeállítású magyar csapat egy helyet rontva negyedik lett a négyesfogathajtók leghíresebb és legrangosabb versenyén a németországi Aachenben.

A hatszoros világbajnok Lázár egyik lovának a szombati maratonhajtásban elszenvedett nyaksérülése miatt nem tudott a tőle megszokott kockáztatós, gyors menetet produkálni, s bár hibátlanul hajtott, jelentős időtúllépése révén 7,34 hibapontot kapott. Ifjabb Dobrovitz ahogy egyéniben, úgy csapatban is hibátlan pályát produkált, de ezúttal neki is volt minimális időtúllépése (0,86), így az öt nulla hibapontos rivális mögött hatodik lett. Apja, a csapatban világbajnok Dobrovitz József időtúllépése mellett három akadálynál is hibázott, ezért az ő eredménye esett ki a csapat szempontjából.

A dobogóért a magyarokkal versenyben lévő svájciaknál ketten is makulátlan menetet produkáltak, ennek következtében a magyarok a negyedik helyre szorultak. A győzelmet a holland trió szerezte meg.

A csapatverseny végeredménye:
1. Hollandia 284,65 hibapont
2. Németország 287,12
3. Svájc 298,97
4. Magyarország 304,89