Minden idők legnépesebb uszonyos vb-je lesz a hódmezővásárhelyi

2011.07.22. 13:37

Jövő szombaton kezdődik meg Hódmezővásárhelyen az uszonyos- és búvárúszó világbajnokság, melyre minden korábbinál több, összesen 31 ország közel 350 versenyzője nevezett.

A viadal pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, a szervezők abban bíznak, hogy nemcsak a medencében, hanem a lelátókon is sokan lesznek, s megtelik az uszoda.

"A Gyarmati Dezső Sportuszodában több felújítást is elvégeztünk, ami a világbajnokság lebonyolításához szükséges volt - mondta Varga Ferenc, a létesítmény vezetője. - Megújult a világítás, a hangosítás, a medencét csinosítottuk. Minden adott a kezdéshez, reményeink szerint a lelátó, amelyen ezer néző fér el, megtelik majd."

Az augusztus 6-ig tartó versenyt a nyugdíjasok és diákok ingyen nézhetik meg, a délelőtti jegy 500, a délutáni 1000, a napijegy 1200, míg a vb-bérlet 5000 forintba kerül.

"Hódmezővásárhely kiemelkedő sporteseményének leszünk házigazdái, szeretnénk egy feledhetetlen világbajnokságot rendezni – mondta Fekete Ferenc önkormányzati képviselő a vb-helyszínén tartott sajtóeseményen. – Hatalmas szervezőmunka előzte meg a vb-t, a Magyar Búvár Szakszövetséggel, Nyíri Iván elnökkel közösen minden olyan feladatot elvégeztünk, amely előírás volt."

A 24 fős magyar csapattal kapcsolatban komoly elvárásokat fogalmazott meg a szövetségi kapitány: "Négy érmet remélünk a vb-n, Vilhelm Szilárd, Kanyó Dénes, Senánszky Petra, vagy éppen Székely Lilla is esélyes jó szereplésre - beszélt a magyar reményekről Juhos Gergely szakvezető. - Jövő héten szerdán érkezik a válogatott Hódmezővásárhelyre, amely az 1996-os dunaújvárosi világbajnokság után újból hazai környezetben mutathatja meg magát, ez a versenyzőinknek hatalmas motivációt jelent."

A világbajnokság első szakaszában az uszodai számokat bonyolítják le, majd - a szegedi Maty-éri evezős és kajak-kenu pályán - augusztus 4-én, 5-én és 6-án a hosszú távú versenyekre kerül sor.