Ismét használható a Császár-Komjádi uszoda nagymedencéje

2011.07.27. 13:52

Az áprilisban megkezdett javítási és helyreállítási munkálatok befejeztével újra használható a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központhoz (NUVOK) tartozó Császár-Komjádi uszoda nagymedencéje. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) szerdai közleménye szerint a medencét azért kellett bezárni, mert a vízforgató rendszerben található elöregedett nyomóvezetéken több törés keletkezett, s ezt a csőszakaszt cserélni kellett.

„Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos, a Császár-Komjádi uszodát működtető Nemzeti Sportközpontok (NSK) vezetője, Dala Tamással, a NUVOK vezetőjével és Tóth Mihállyal, az NSK főmérnökével egyetértésben a közel 100 méter hosszú vezeték kényszerű, komplex cseréje mellett döntött” - áll a közleményben.

Az NSK a minél gyorsabb helyreállítás érdekében nem külsős céget bízott meg a munkával - ehhez közbeszerzési eljárást kellett volna lefolytatni, emiatt további hónapokig zárva lett volna az uszoda -, hanem más létesítményekből csoportosított át saját munkaerőt és gépeket. A javítás összköltsége 7,5 millió forint volt.

A NEFMI tájékoztatása szerint a medencét övező környezeti rehabilitációs tevékenység is befejeződött, így a sportuszoda július 22. óta újra a vendégek és a sportolók rendelkezésére áll a normál nyitvatartási rend szerint.