Nevezési csúcs a hosszútávú triatlon ob-ra

2011.07.29. 10:35

Az előzetes nevezések alapján úgy tűnik, megdől a részvételi csúcs a hagyományosan Nagyatádon sorra kerülő hosszútávú triatlon országos bajnokságon.

A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint a hét elejéig egyéniben csaknem 480-an neveztek a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42,2 km futásból álló viadalra, rajtuk kívül pedig váltóban több mint hatszázan rajtolnak majd el szombat reggel a 21. hosszútávú ob-n. A népes mezőnyben mintegy félszáz külföldi triatlonista is szerencsét próbál: sokan érkeznek Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Romániából, de még Kanadából is jelentkeztek versenyzők.

Természetesen a teljes hazai élmezőny is indul az ob-n. A hölgyeknél újra rajthoz áll a korábbi hétszeres győztes Harsányi Zsuzsanna, a férfiak között pedig a világranglistán kilencedik helyen álló, immár hatszoros hosszútávú bajnok Major József számít a fő esélyesnek.

A támogatók jóvoltából csaknem két és félmillió forintot osztanak majd szét a legjobbak között. A rajt szombaton reggel 7 óra 40 perckor lesz a gyékényesi bányatóban, a leggyorsabbak pedig várhatóan nyolc és fél, kilenc órával később futnak majd be a nagyatádi strand mellett felállított célba.