Pisztolyhiba miatt veszett el az Eb-arany

2011.08.06. 18:30

Fegyvere hibája miatt nem lett aranyérmes Nemes Adrienn a belgrádi sportlövő Európa-bajnokságon: a magyar lövőnek a döntőben háromszor romlott el a pisztolya, ám így is negyedik lett a junior lányok sportpisztoly számában.

A 30+30 lövéses alapversenyben Nemes a legjobb volt, 574 körrel az első helyről kezdhette a 20 lövéses finálét. A döntőben a második ötös sorozat végéig minden rendben ment, nagy fölénnyel vezetett, ám a negyedik és az ötödik (9., 10.) lövés már nem sikerült, pisztolya nem töltötte be a golyót, így nem tudta elsütni a fegyvert.

A szabályok lehetőséget adtak, hogy újra lőjön, ám a fegyver tovább rakoncátlankodott, az első sikeres pótlövés után a másodiknál megint nem sült el, így azt 0 körrel írták be. Az óriási fölényből komoly hátrány lett, Nemes ennek ellenére nem esett össze, a harmadik és negyedik ötös sorozattal visszatornázta magát a holtversenyes harmadik helyre. A szétlövésben aztán a bolgár Lidia Nencseva jobb volt nála, így a magyar negyedik lett.

Az Universiadén is induló Nemes fölényét jelzi, hogy 5,7 körrel maradt el a győztestől, azaz fegyvere - mellyel már korábban is akadtak problémák - biztos aranyéremtől fosztotta meg.

A nap egyetlen felnőtt számát, a férfi szabadpisztolyosok versenyét a szerb Andrija Zlatic nyerte.